Početna Gradske teme Više od 20.000 evra za rekonstrukciju toaleta na Autobuskoj stanici u Novom...

Više od 20.000 evra za rekonstrukciju toaleta na Autobuskoj stanici u Novom Sadu

0

GSP će platiti 2.393.712 dinara sa PDV-om troškove rekonstrukcije toaleta za zaposlene na Međumesnoj autobuskoj stanici.

U pitanju su radovi u ženskom i muškom toaletu u prizemlju stanice, od kojih svaki ima nešto više od osam kvadrata.

Rekonstrukcija po delu toaleta koštaće nešto više od 10.100 evra.

Kako se može videti iz tendera, GSP traži da se obavi rekonstrukcija i zamena sanitarija, podne i zidne obloge, unutrašnje i fasadne stolarije, kao i vodovodne i kanalizacione instalacije.

Definisano je i da se postojeći raspored sanitarne opreme zadrži. Novu sanitariju čine četiri WC šolje sa vodokotlićima, dva umivaonika, dva pisoara, dva dozera za sapun, dve sušilice i dva ogledala i bojler.

Na javnoj nabavci rekonstrukciju toaleta na Međumesnoj autobuskoj stanici se javio samo jedan ponuđač, koji je i dobio posao, a to je “Pro-tim MK” iz Novog Sada.

Ovo nije prvi put da ova firma radi za GSP na MAS-u, te su letos imali posao od skoro 1,8 miliona dinara na izgradnji vodovodne mreže od Bulevara Jaše Tomića do stanice, što je bilo povezivanje šest novih kioska na vodovod i kanalizaciju.

Rok za rekonstrukciju dva toaleta na stanici je 30 dana, a odluka o pobedniku tendera je doneta 24. decembra.

U GSP-u su reagovali nakon objavljivanja teksta 021.rs i naveli da je postupak javne nabavke bio otvoren i transparentan, te da su mogli da se jave svi zainteresovani ponuđači.

“U tekstu koji je objavljen sa nepotpunim podacima stiče se utisak da namera JGSP “Novi Sad” nije bila isključivo kvalitetna rekonstrukcija toaleta, koji nisu uređivani u poslednjih pedeset godina i u veoma su lošem stanju”, navode u GSP-u.

Oni dodaju da je ponuda bila 2.000.000 dinara bez PDV-a, a da će za rekonstrukciju biti potrebno 118 kvadrata pločica, te da se radi sanacija podne ploče, zamena kompletnih vodovodnih i kanalizacionih instalacija.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay