Početna Gradske teme Vučević: Dajemo sve od sebe da unapredimo zdravstvenu zaštitu, veliki projekti su...

Vučević: Dajemo sve od sebe da unapredimo zdravstvenu zaštitu, veliki projekti su pred nama

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da narednih dana počinju radovi na Domu zdravlja u Vidovdanskom naselju i istakao da je do sada, kada je u pitanju zdravstvo, mnogo urađeno.

Izdvajamo maksimalne iznose i dajemo sve od sebe da unapredimo zdravstvenu zaštitu u našem gradu, jer nam je svima zdravlje na prvom mestu – napisao je Vučević na svom Instagram nalogu i nabrojao do sada urađeno:

Kovid bolnica na Mišeluku

Bolnica sa 624 bolničke postelje, od kojih je 220 na intenzivnoj, a 404 su na poluintezivnoj vezi, izgrađena je u rekordnom roku. Uloženo je oko 3.900.000.000 dinara

Dom zdravlja, Almaška 4

U 2020. završeni su radovi na rekonstrukciji, adaptaciji i sanaciji objekta u Almaškoj ulici br. 4, namenjen zdravstvenoj zaštiti trudnica, majki i dece. Objekat ima suteren, prizemlje i sprat, ukupne površine 450 m2. Radovi su koštali bez opremanja 55.000.000 dinara, od toga Republika – Ministarstvo zdravlja je uložilo 16.700.000 dinara.

Dom zdravlja Liman

Rekonstruisana je trafo-stanica i postavljeno je spoljno fasadno osvetljenje, u šta smo uložili 24.600.000 dinara.

Novi Dom zdravlja Adice

Novoizgrađeni Dom zdravlja Adice (1.000 m2), sa uređenim dvorištem i parkingom, ima prizemlje i sprat i predviđene su opšte i specijalističke službe Doma zdravlja Novi Sad: služba opšte medicine, pedijatrijska služba, stomatološka, ginekološka i laboratorijska služba. Bez opremanja objekta dosad je uloženo oko 240.000.000 dinara, i zaista ovaj dom zdravlja je moderno i kvalitetno opremljen, od dvorišta do unutrašnjosti.

Ambulanta na Sajlovu

U novom objektu u naselju Sajlovo su prostorije: Mesne zajednice, Gradske biblioteke, Udruženja penzionera, Pošte, a uređen je prostor za ambulantu Doma zdravlja Novi Sad.

Još veći projekti su pred nama. Novi Sad je grad budućnosti! Zajedno možemo sve, naglasio je Vučević.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Pixabay