Početna Aktuelno Vučević: Novi centar grada će biti fascinantan

Vučević: Novi centar grada će biti fascinantan

0

Izgradnja četvrtog mosta u Novom Sadu je najlepša moguća vest, a novi centar grada biće fascinantan, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

“Mi smo sada sigurni da ćemo ići u izgradnju tog mosta, u narednom mandatu počinjemo sa tim, a na taj način će se smanjiti saobraćajne gužve u gradu i povezaćemo Srem i Bačku. Uredićemo i biciklističke staze u gradu”, rekao je Vučević, u emisiji RTV-a “Grad i mi”.

On je za avgust najavio početak uređenje Pozorišnog trga i Uspenske ulice, ističući da je grad sam obezbedio novac.

“Sve se radi u granitu, nema nigde behatona. Sa novim zelenim površinama, sa modernom rasvetom i memorijskom trakom obrisa nekadašnje ulice koja je srušena zbog izgradnje pozorišta i na njoj će biti ispisani svi najvažniji datumi u istoriji grada”, naveo je Vučević. Dodao je da posle toga, kreće renoviranje Trga slobode, ulice Modene, deo Zmaj Jovine, deo Pašićeve, a poslednja faza će biti garaža iza Pozorišta, gde će biti i jezerce.

Vučević je rekao da Novosađani imaju ubedljivo najveću platu u Vojvodini i da je prosečna zarada u martu bila oko 69.000 dinara neto.

“Želimo da podignemo plate i onima koji imaju niže zarade i da povećamo zaposlenost. Samo mi pariramo Beogradu po zaradi. U Novom Sadu prosek je 590 evra, prosek Srbije je oko 511”, rekao je Vučević.

Izvor: Tanjug
Foto: CMC