Početna Gradske teme Vučević osudio nerede: Ne smemo da dozvolimo dalju eskalaciju nasilja

Vučević osudio nerede: Ne smemo da dozvolimo dalju eskalaciju nasilja

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević osudio je sinoćne nerede u Novom Sadu i pokušaj paljenja Gradske kuće.

U saopštenju Srpske napredne stranke, Vučević navodi da je ovo “monumentalno zdanje tokom prethodnih 125 godina izdržalo ‘udare’ raznih političkih vetrova”.

“Sramno je što je našu Gradsku kuću danas, pred očima javnosti, pokušala da demolira i spali grupa huligana sa fantomkama i kapuljačama. U toku neprijavljenog protesnog okupljanja ti vandali su razbijali i prostorije Srpske napredne stranke, i ulazna vrata zgrade Radio-televizije Vojvodine. Potpuno je jasno da su ovi vandalski i kukavički napadi politički instruisani, i da predstavljaju direknu posledicu poziva Đilasa, Noga i ostalih iz Saveza za Srbiju, koji su nasilnim upadom u Narodnu skupštinu pokušali da izvedu državni udar”, poručuje potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Kako kaže, ovakvu klimu u društvu stvaraju oni koji su poraženi na izborima, 21. juna.

“Ne smemo da dozvolimo dalju eskalaciju nasilja. Ne smemo da dozvolimo da dođe do tačke ključanja i da zbog njihovih bolesnih političkih ambicija stradaju nevini ljudi. Za glasove Novosađana se bori radom i rezultatima, a ne kamenicama, bakljama i molotovljevim koktelima. Pozivan nadležne državne organe da učine sve da se stane na put huliganskom i uličarskom ponašanju, i da počinioce privredu pravdi”, zaključuje Vučević.

Podsetimo, Gradska kuća je kamenovana na sinoćnim protestima u Novom Sadu. Povređen je jedan muškarac, a razbijena su i vrata na RTV-u. Više o događajima u Novom Sadu čitajte OVDE.

Izvor: 021
Foto: CMC