Početna Gradske teme Za održavanje javne rasvete i zamenu sijalica 98 miliona dinara

Za održavanje javne rasvete i zamenu sijalica 98 miliona dinara

0

Iz budžeta Novog Sada ove godine će biti izdvojeno 98 miliona dinara za održavanje javne rasvete.

Programom obezbeđivanja javnog osvetljenja predviđeno je da poslove obavlja kao i ranije JKP “Stan” i oni će tokom ove godine menjati sijalice, popravljati stubove javne rasvete i uopšte održavati ovu mrežu.

U odluci je određeno i da će “Stan” raditi na osnovu Plana sistemske zamene neispravnih sijalica i Plana sistemske zamene svih sijalica. Prvi plan predviđa da se u svakom delu grada dva puta u toku godine obavi zamena pokvarenih sijalica, a drugi plan da se u pojedinim ulicama ili naseljima zamene sve sijalice.

Kada je u pitanju zamena svih sijalica u februaru se to radi u Čeneju i Sremskoj Kamenici, a na Bulevaru Evrope od februa do aprila. Tokom marta zameniće se sve sijalice na Bulevaru Mihajla Pupina, Bulevara Jaše Tomića, Ulici Slobodana Bajića, Branka Bajića, Kosovskoj, Vojvode Šupljikca, a u aprilu u Reljkovićevoj i počeće zamena na Limanima i Kampusu, koja će trajati do juna.

Stan će tokom maja zamenu svih sijalica na stubovima javne rasvete raditi na bedemu Petrovaradinske tvrđave, Preradovićevoj ulici, Šangaju, Adamovićevom naselju, a u junu u Budisavi, Kaću i Kovilju. Tokom jula na redu su Železnički park i Novo naselje, zatim u avgustu Bulevar oslobođenja i Most slobode, a u septembru Rumenačka ulica i Bulevar cara Lazara.

Dodajmo i da je predviđeno da “Stan” u slučaju potrebe, tj. havarija i sličnog, po nalogu Gradske uprave za investicije radi na popravci javne rasvete.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay