Početna Gradske teme Za osam sati u Novom Sadu i Valjevu otkrivena 1.132 saobraćajna prekršaja

Za osam sati u Novom Sadu i Valjevu otkrivena 1.132 saobraćajna prekršaja

0

Pripadnici Uprave saobraćajne policije su, tokom pojačane kontrole saobraćaja na teritoriji Novog Sada i Valjeva, za samo osam sati otkrili ukupno 1.132 prekršaja, od čega 694 u Novom Sadu i 438 u Valjevu.

Kako se navodi u saopštenju MUP, u akciji kojom je rukovodio načelnik Uprave saobraćajne policije, pukovnik policije Slaviša Lakićević, a koja je sprovedena zbog povećanog broja saobraćajnih nezgoda sa nastradalim osobama, bilo je angažovano više od 150 policijskih službenika saobraćajne policije, kao i svi raspoloživi tehnički resursi za kontrolu saobraćaja.

Zbog prekoračenja brzine sankcionisano je 420 vozača, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa 398 vozača, odnosno putnika u vozilu, dok je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključeno 25 vozača. U Temerinu je vozač (52) zatečen da upravlja vozilom sa čak 2,64 promila alkohola u organizmu.

Pored toga, sto vozača sankcionisano je zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona, a 13 vozača zbog nepropisnog preticanja.

Od januara do maja ove godine, u saobraćajnim nezgodama na teritoriji Novog Sada poginulo je 17, a u Valjevu osam osoba.

Uprava saobraćajne policije će i u narednom periodu nastaviti sa akcijama pojačanih kontrola, kako bi stanje bezbednosti saobraćaja bilo što povoljnije, zaključeno je u saopštenju.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay