Početna Gradske teme Za sada bez autobusa na Bulevaru despota Stefana

Za sada bez autobusa na Bulevaru despota Stefana

0

Bulevarom despota Stefana za sada neće prolaziti nijedna linija GSP-a, mada je prilikom rekonstrukcije ulice napravljeno autobusko stajalište.

U Upravi za saobraćaj za 021.rs navode da stajalište koje je napravljeno neposredno nakon raskrsnice sa Šekspirovom ulicom, a pred samu Kinesku četvrt, nije namenjeno za turističke autobuse nego za autobuse GSP-a. Međutim, u Gradskoj upravi nemaju informacija koja linija bi tuda trebalo da prođe.

“Kada dobijemo inicijativu od GSP-a i kada se izradi potrebna projektna dokumentacija, postojeća stajališta na pomenutom bulevaru uvrstićemo u liniju gradskog prevoza putnika”, kažu u Upravi za 021.

Međutim, da autobusi tu neće skoro prolaziti za 021.rs su potvrdili u gradskom prevozniku, gde kažu da za sada nemaju nikakvih planova o prolasku autobusa Bulevarom despota Stefana. Ipak, navode da će razmatriti ideju da tuda u nekoj budućnosti prođe autobuska linija.

“GSP u izmenama reda vožnje, koji će uslediti 1. septembra, nije uvrstio novu liniju koja će prolaziti Bulevarom despota Stefana. U odnosu na novonastale urbanističke okolnosti, preduzeće će u skladu sa svojim mogućnostima razmotriti uvođenje javnog prevoza u tom delu grada”, kažu u gradskom prevozniku za 021.rs.

Podsetimo da su nedavno i u proširenom delu Ulice Bate Brkića, od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta, napravljena autobuska stajališta i da ni tuda još ne prolaze autobusi, mada naše nezvanične informacije govore da će tuda prolaziti linija 2A.

Izvor: 021
Foto: Pixabay