Početna Gradske teme Zanimljivosti 90. Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu

Zanimljivosti 90. Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu

0

Pored velikog izbora specijalizovanih mašina i različitog asortimana za sve grane poljoprivrede, kao i svake godine, posetioce sajma čekaju brojne zanimlivosti, kako u vidu korisnih i interesantnih informacija, tako i onih primamljivijih, poput učestvovanja u igrama.

Pored pogodnih vremenskih uslova, svakom poljoprivredniku neophodna je odgovarajuća mehanizacija. Ako se vodimo time da cena mašine znatno utiče na proizvodnju i olakšava rad, onda ovogodišnja atrakcija od gotovo 700.000 evra za jednog poljoprivrednika predstavlja ostvaranje baš svih snova.

Iako verujemo u sve prednosti tog modela traktora, odlučili smo da budemo realni, pa smo pogled ipak zaustavili na električnoj kosačici i zanimljivoj igri.

Dok su se jedni igrali, drugi su prikupljali korisne informacije i savete, a najmlađima je sva pažnja bila usmerena naravno na životinje.

Pored bogatog asortimana mehanizacije, brojnih domaćih životinja, poput najtežeg bika Jablana od 1120 kilograma koji je definitivno zvezda ovogodišnjeg sajma, najveći broj posetilaca zatekli smo na štandovima humanitarnih organizacija, kao i u delu koji je rezervisao Muzej Vojvodine, sa ciljem predstavljanja izložbe “Pšenica – od njive do trpeze”.

Izvor: RTV.rs/Dunja Kovačević
Foto: Novosadski sajam