Početna Gradske teme Završena manifestacija “Pod krošnjama na Štrandu”

Završena manifestacija “Pod krošnjama na Štrandu”

0

Peto izdanje manifestacije “Pod krošnjama na Štrandu” koju leti zajednički organizuju Biblioteka Grada Novog Sada, Heror Media Pont i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija, završeno je juče kvizom iz slovenačkog jezika u Biblioteci na Štrandu.

Troje najboljih bili su: I mesto – Maša Storožuk Zeljković, II mesto – Dušan Barišić i III mesto – Petko Cvijanović.

Nagradni fond su obezbedili Generalni sponzor kompanija “Coca-Cola” sa brendom “Rosa” i Sponzor nedelje slovenačkog jezika NLB Banka.

U tronedeljnom programu radionica tokom kojih su deca učila mađarski, slovački i slovenački jezik i kulturu učestvovalo je ukupno 47 dece.

Kako ova manifestacija promoviše svake godine sport i zdrav način života, ove godine u fokusu je bio aktivan boravak u prirodi i planinarenje, te su dva kviza održana na Fruškoj gori, na lokalitetu Rim, koji se nalazi iznad Beočina. U dve vođene šetnje ukupno je učestvovalo 59 šetača.

Pokrovitelji manifestacije su bili Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice i Uprava za kulturu Grada Novog Sada.

Prijatelji manifestacije su bili “Gradsko zelenilo”, Alternativna družina “Šipak”, “Fruškać”, Green Adventure Fruška gora i Šumska zajednica Beočin.

Autor: NsHronika
Foto: Aleksandar Plačkov