Početna Gradske teme ŽENSKE PRIČE U BIG-u

ŽENSKE PRIČE U BIG-u

0

U sredu 8. marta od 18h u Tržnom centru BIG u Novom Sadu sa posetiocima družiće se poznate dame Ljiljana Blagojević, Lena Kovačević i Vesna Dedić.

Tržni Centar BIG u Novom Sadu u saradnji sa Color Press Group organizuje tribinu na kojoj tri dame govore na četiri teme: ženska prava, brak 21. veka, lepota i društvene mreže i o tome koliko žene danas opterećene time da u svemu budu najbolje.
Diskusiju će moderirati novinarka Milica Kravić.

Ljiljana Blagojević je pozorišna, filmska i televizijska glumica. Odigrala je preko 50 uloga u predstavama kao što su „Galeb“, „Ožalošćena porodica“, „Žak ili pokornost“ i „Zlostavljanje“.

Pamtimo i njene uloge u filmskim ostvarenjima „Sjećaš li se Doli Bel“, „Tako se kalio čelik“, „Nož“ i „Zavet“, kao i u serijama „Bolji život“, „Policajac sa Petlovog brda“ i „Miris kiše na Balkanu“.
Dobitnica je i najznačajnijih nagrada na ovim prostorima – „Carica Teodora“, „Zlatna Mimoza“, „Bora Stanković“, „Žanka Stokić“ i „Sergej Bondarčuk“.
Udata je za dramskog pisca i reditelja Sinišu Kovačevića, a majka je glumice Kaline Kovačević.

Lena Kovačević, džez muzičarka, kompozitorka i tekstopisac, ćerka je pisca Dušana Kovačevića. U rodnom Beogradu završila je klavirski odsek srednje muzičke škole a 2006. godine diplomirala je džez pevanje na Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu.
Nastupala je na brojnim takmičenjima i festivalima, uključujući i EXIT. Sa Bajagom je sarađivala na muzici za film „Profesionalac“, a sa holandskim kraljevskim orkestrom održala je seriju koncerata u Holandiji i Belgiji, uključujući i nastup pred holandskom kraljicom. Kao solista nastupala je u projektu američkog basiste Džona Klejtona, a sa belgijskim producentom Biskemijem snimila je obradu srpske narodne pesme „Gusta mi magla padnala“.
Njen muzički stil odiše jedinstvenim spojem pop i džez muzike, a do sada je izdala tri albuma.
Zadovoljna je mama jednog malog Vuka.

Vesna Dedić autorka je i voditeljka emisije „Balkanskom ulicom“ koja se od 2001. godine emituje na RTS-u. Rođena je u Osijeku, gimnaziju je završila u Podgorici, a diplomirala je opštu književnost i teoriju književnosti u Beogradu. Kao novinar radila je na Radio Titograd, u dnevnom listu „Pobjeda“, na Studiju B, Televiziji Politika i na RTS-u.
Pored toga, uspešni je pisac i autor romana kao što su „Zauvek u srcu“, „Sunce meni, sunce tebi“ i „Pola duše“.
Živi sa ćerkom Lenkom.

Ukoliko želite da se družite sa ovim damama i učestvujete u interaktivnom razgovoru sa njima dođite u Tržni centar BIG u Novom Sadu 8. marta od 18h.

Autor: NsHronika