Početna Intervju dana Radoslav Batak: “Cilj je da uđemo među pet ekipa koje će predstavljati...

Radoslav Batak: “Cilj je da uđemo među pet ekipa koje će predstavljati našu zemlju u Evropi!”

0

O povratku na klupu Vojvodine je, kako sam kaže, razmišljao i ranije, ali priznaje da se isti desio pomalo nenadano. S obzirom da u sportu često funkcioniše ona neslavna “dok jednom ne srmrkne, drugom ne svane”, Radoslav Batak spremno je dočekao poziv svog bivšeg kluba i na povratničkom debiju ostvario više nego pozitivan rezultat – čak četiri gola u mreži protivničke ekipe! O tome kako je dočekao vest o pozivu iz Vojvodine, kako mu se čini trenutno stanje ekipe i kakvi su mu planovi za nastavak sezone pričali smo sa novim-starim trenerom najvećeg novosadskog kluba.

Da li ste nekada razmišljali o povratku na klupu Vojvodine i da li je ovaj poziv bio veliko iznenađenje za Vas?

Naravno da sam razmišljao o povratku u svoj klub iz nekoliko razloga. Prvi je da sam u svom prethodnom mandatu u Vojvodini 2017. godine imao dobar rezultat uz jako lošu organizaciju i situaciju u klubu, a očekivanja su se podgrejala nakon prošlogodišnjeg uspeha sa ekipom Radničkog iz Niša. Medjutim, iskreno nisam očekivao nakon poslednje dve nerešene utakmice Vojvodine da će to upravo biti tada, ali trenerski posao je neizvestan i dok jednom ne smrkne, drugom ne svane.

Uz pretpostavku da ste pratili igru i rezultate fudbalskog kluba Vojvodina, da li ste zadovoljni sistemom igre i igračkim kadrom koji Vas je dočekao? Da li tim može očekivati velike promene sa Vama na mestu trenera?

Što se tiče igračkog kadra, ja sam zadovoljan, a na njima je da daju i pruže sve što se od njih traži i očekuje shodno njihovom rejtingu, kvalitetu i novčanim primanjima koja nisu mala ni za naše ni za inostrane uslove! Za početak smo uneli neke promene i korekcije koje ćemo vremenom upotpunjavati sa novim trendovima i zahtevima!

Vojvodina je posle utakmice sa Radničkim iz Niša peta na tabeli, ali je pre te pobede i Vašeg debija na klupi zauzimala šesto mesto, što je pozicija sa koje se ne ide u evropske kvalifikacije. Kakvi su Vam planovi i koje ciljeve postavljate sebi i ekipi do kraja sezone? Ili one dugoročnije?

Vojvodinu ne zadovoljava 6. pozicija i cilj je da uđemo medju 5 ekipa koje će predstavljati našu zemlju u Evropi i da pokušamo da grabimo što više budemo mogli ka vrhu tabele iako smo u malom bodovnom zaostatku.

Posle utakmice u Nišu, kakvi su Vam utisci o timu i saradnji koju ostvarujete sa istim? Da li slutite “bolje dane” za Vojvodinu i koliko su oni daleko?

Nakon utakmice u Nišu smo napravili dobar iskorak ka cilju koji ne osigurava ostanak na 5. poziciji već obavezuje jednu konstantnost u pristupu i takmičarskom ritmu na svakoj sledećoj utakmici do kraja prvenstva gde će nam svaka pobeda i svaki bod biti od velike koristi.

Foto: FK Vojvodina