Početna Intervju dana Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak: Milena ZeVu – Važno...

Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak: Milena ZeVu – Važno je da pomognemo onima kojima je pomoć preko potrebna

0

Ugledni prestonički mesečnik na engleskom „Diplomacy&Commerce“ u saradnji sa Hrvatskim poslovnim klubom u Beogradu, Nj.E. ambasadorom Hrvatske u Srbiji, Hidajetom Biščevićem, novinarkom Duškom Jovanić i brojnim drugim umetnicima i javnim ličnostima iz Srbije pokrenuo je humanitarnu akciju prodaje slika i fotografija pod nazivom „Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak – slikari i fotografi za stanovništvo pogođeno zemljotresom u Hrvatskoj.“

Neki od najboljih slikara i fotografa iz Srbije, kao i ambasador Hrvatske u Srbiji će pokloniti svoje radove na humanitarnoj onlajn prodajnoj akciji na sajtu http://www.diplomacyandcommerce.rs/serbian-artists-for-glina-petrinja-and-sisak/ a celokupan prihod će biti doniran stanovništvu pogođenom razornim zemljotresom koji je u decembru pogodio Hrvatsku.

Među umetnicima koji ovom prilikom doniraju svoja dela su, za sada, slikari i fotografi: Cile Marinković, Biljana Cincarević, Janoš Mesaroš, Jelena Blečić, Dragan Stojkov, Milena Zevu, Milena Lasić, Sever Zolak, Miša Obradović, Marko Krunić i Nebojša Babić a pozivamo i druge umetnike da se pridruže i pomognu!

– U vremenu u kojem živimo, vrlo je važno da svako za sebe ponaosob bude spreman da se menja, da razume situaciju u kojoj smo se svi našli, a naročito da je spreman da pomogne onima kojima je pomoć preko potrebna – kaže Milena ZeVu povodom učestvovanja u humanitarnoj akciji koja je za ovu priliku donirala limitiranu seriju od pet printova “ArtWalks 108 Monte Carlo” u kojoj se nalaze dela iz serije fotografija koje su rezultat nekoliko performansa izvedenih u martu 2016. godine pod nazivom “ArtWalks Cities Monte Carlo”.

ArtWalks je konceptualni projekat koji sintetiše slikarstvo, body-art, meditaciju i performans. Promišljanjem o složenosti stanja u savremenom svetu i kompleksnoj prirodi savremene duhovnosti, Milena ZeVu ujedinjuje ova dva fenomena i kreativno ih kanališe kroz spajanje sa slikom i emitovanjem energije postignutog spoja. Njene instalacije su kompoziti nje same i naslikanog platna povezanog jedinstvenim kostimom, dok sama umetnica služi kao živi element umetničkog dela, koji ga pokreće i fizički izvodi u javni prostor. ArtWalks istražuje pitanja kao što su priroda i percepcija umetnosti, fizičko prisustvo i efemernost. Radovi serije predstavljaju ravnotežu između unutrašnjeg mira i spoljnog haosa, tačku u kojoj se oni ukrštaju i na kratko postaju jedno.

Ujedinimo se u humanosti – pridružite se akciji za pomoć stanovništvu Gline, Petrinje i Siska!

„Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak“ – Humanitarna akcija magazina Diplomacy&Commerce – tehničke instrukcije

Svi eksponati se prodaju po početnim cenama i mogu se pogledati na web adresi http://www.diplomacyandcommerce.rs/serbian-artists-for-glina-petrinja-and-sisak/

Upit za kupovinu dela može se poslati na mejl adresu auction@diplomacyandcommerce.rs

Ukoliko nakon isteka trajanje akcije željena slika nije prodata, kupcu će biti poslata uplatnica sa iznosom naznačenim na sajtu.

Kupljeno umetničko delo će se moći preuzeti na svečanom događaju u rezidenciji ambasadora Hrvatske koji će se, uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera organizovati na dan koji će naknadno biti iskomuniciran. Program i ceremoniju uručenja kupljenih slika i fotografija će voditi pevač i glumac Frano Lasić.

Sav prihod koji se prikupi tokom humanitarne akcije prodaje slika i fotografija „Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak“ magazina Diplomacy&Commerce će biti doniran stanovništvu pogođenom stravičnim zemljotresima u Hrvatskoj.

Onlajn prodaja umetničih dela, slika i radova će na sajtu magazina Diplomacy&Commerce trajati od 08.01. do 25.01.2021. godine.