Početna IT & Business Novosađanima omogućen onlajn uvid u stanje poreza na imovinu

Novosađanima omogućen onlajn uvid u stanje poreza na imovinu

0

Novosađani od juče, 4. maja elektronskim putem mogu podneti zahtev za dobijanje uvida u stanje poreza na imovinu.

Kako je saopštila Poreska uprava Novog Sada, otvorena je posebna telefonska linija korisničkog servisa, kao i posebna mejl adresa na koju građani mogu da se obrate u svrhu dobijanja svog korisničkog imena i lozinke.

Nakon dobijanja korisničkog imena i lozinke, građani se mogu ulogovati na Portal jedinstvenog informacionog sistema lokalne poreske administracije i uz pomoć jednog klika doći do informacija o svom porezu na imovinu i drugim izvornim javnim prihodima, kao i da izvrše elektronsko plaćanje.

Mejl adresa je gpu@novisad.rs, dok je broj telefona korisničkog servisa 021/4871-707. Na ove načine građani mogu dobiti svoje korisničko ime i lozinku u istom danu kada je zahtev i podnet, bez odlaska u Poresku upravu. Radno vreme korisničkog centra je od 8 do 14 časova.

“Korisničko ime i lozinka koji se na ovakav način dobiju su trajni, te građani obe šifre mogu koristiti kada god imaju potrebu da pristupe aplikaciji. Takođe, aplikacija omogućava i korišćenje QR koda”, navodi Poreska uprava u saopštenju.

Korišćenje aplikacije je besplatno i dostupno i za Android i iOS korisnike mobilnih telefona.

Izvor: 021
Foto: Pixabay