Početna IT & Business Održan Sajam preduzetništva Vojvodine – Digitalno okruženje za nove poslove!

Održan Sajam preduzetništva Vojvodine – Digitalno okruženje za nove poslove!

0

Na platformi Novosadskog sajma ExpoOnline.rs, 22. i 23. aprila održan je Sajam preduzetništva Vojvodiine, prvi u onlajn formatu. Organizovali su ga Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i Novosadski sajam dajući tako mikro, malim i srednjim preduzećima digitalni prostor i još jednu priliku za jačanje i širenje biznisa.

Tokom dva radna dana, platformi je pristupilo 1.800 posetilaca. Najviše ih je bilo iz Srbije, ali su priredbu videli, između ostalih, i oni koji žive u Sjedinjenim Američkim Državama, BiH, Nemačkoj i Pakistanu. Za Sajam su najzainteresovaniji bili posetioci starosti između 24 i 35 godina, kao i mlađi, 18 – 24 godine.

Na ovoj priredbi velika pažnja je posvećena povezivanju preduzetnika u virtuelnom okruženju, razmeni ideja, ugovoranju poslova, ali i ženskom preduzetništvu. Očigledno ne bez razloga, jer je od ukupnog broja posetilaca oko 46 odsto ženskog pola.

Sajam preduzetništva Vojvodine nije bio namenjen samo privrednicima iz Vojvodine i Srbije, već svima koji su svoju ideju uspeli da pretvore u dobar posao, ili to tek nameravaju da učine. Na često postavljana pitanja malih privrednika, pre svega kako pronaći odgovarajuću finansijsku podršku, razviti posao, ojačati ga i tako stići do kupaca proizvoda i korisnika usluga, neki od odgovora su dati u održanih osam onlajn konferencija. Teme su bile: Regionalna saradnja privrede i preduzetnika, Preduzetništvo u turizmu, Očuvanje starih i tradicionalnih zanata i Podrška mikro, malim i srednjim preduzećima na putu digitalne transformacije poljoprivrede, Najbolje iz Vojvodine, Biznis na štiklama, Klasteri kao model povezivanja privrednika i Programi sekretarijata i fondova u finansijskoj podršci preduzetnicima.

U digitalnom okruženju izlagačima i poslovnim posetiocima je, tokom dva sajamska dana, pružena mogućnost i za uspostavljanje direktnih kontakata i zakazivanje B2B sastanaka.

Prvi onlajn Sajam preduzetništva Vojvodine je uvod u veliki regionalni sajam, koji bi, ukoliko to situacija dozvoli, bio održan u oktobru. I dalje se, sa svim sadržajima – štandovima 37 izlagača iz različitih sektora privrede i onlajn konferencijama, nalazi na platformi Novosadskog sajma ExpoOnline.rs. Svi zainteresovani mogu da ga pogledaju bez registracije. Poseta se ne naplaćuje i nije vremenski ograničena.

Sledeća priredba na Novosadskom sajmu su Dani poljoprivrede onlajn, koji će biti održani od 18. do 21. maja, na platformi ExpoOnline.rs.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Pixabay