Početna IT & Business Pametni gradovi budućnosti – Konferencija „Smart city“ u decembru u Novom Sadu

Pametni gradovi budućnosti – Konferencija „Smart city“ u decembru u Novom Sadu

0

Pametan grad je tehnološki opremljeno urbano područje koje koristi različite metode i tehnologije za prikupljanje podataka radi poboljšanje kvaliteta života svojih stanovnika. Nudi rešenja kao što su poboljšanje prevoza i pristupačnosti, poboljšanje socijalnih usluga, promovisanje održivosti. Sposobnost da stvori dobrobit za svoje građane je ono što grad čini „pametnim“.

O ovim i drugim temama iz oblasti saobraćaja, energetike i zaštite životne sredine govoriće se na konferenciji o tehnološkim inovacijama za pametne gradove “Smart City”, koja će biti održana u decembru u Skupštini grada Novog Sada.

Planirano je da konferenciju otvore Miloš Vučević gradonačelnik grada Novog Sada i Zdravko Jelušić, predsednik Skupštine grada Novog Sada.

Kroz panel diskusije tokom konferencije govoriće se o strategiji razvoja grada Novog Sada kao pametnog grada, biće predstavljeni primeri dobre prakse, govoriće se o ulozi tehnoloških inovacija u izgradnji pametnih gradova, izazovima u proizvodnji i distribuciji obnovljive energije, zelenim pametnim gradovima….itd.

Konferenciju organizuje Centar za lokalnu demokratiju i kompanija Color Media Communications pod pokroviteljstvom Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije, u okviru aktuelnih programa promocije i popularizacije inovacija i inovacionog preduzetništva.

Najave, detalje I prijave za konferencij možete pratiti na web stranici:
http://communications.rs/smartcity/