Početna Kultura Aljoša Điđić dobitnik glumačke nagrade “Predrag Peđa Tomanović”

Aljoša Điđić dobitnik glumačke nagrade “Predrag Peđa Tomanović”

0

Nagrada za najbolje ostvarenu ulogu u prethodnom periodu u Srpskom narodnom pozorištu “Predrag Peđa Tomanović” dobio je najmlađi član ansambla tog teatra Aljoša Đidić za ulogu K u predstavi Kafka Mašin. Nagrada će biti dodeljena 25. januara.

“U predstavi složenog sadržaja mladi glumac je veoma precizno i iznijansirano gradio lik bez obzira na to što je u pitanju mlad glumac interpretacija zrela nadahnuta i emotivno ispunjena”, rekao je Milovan Filipović, direktor drame Srpskog narodnog pozorišta.

Aljoši Đidiću je K prva glavna uloga, te je zahvaljujući na nagradi zahvalio i pozorištu na prilikama i poverenju koje je dobio.

“Za mladog glumca znači da ide iz procesa u proces da radi dobre pisce i upoznaje sebe i pozorište i svi zajedno proveravamo gde pozorište treba da ide i gde da se kreće”, smatra Aljoša Đidić – glumac.

Nagrada Predrag Peđa Tomanović dodeljuje se 28 godina na dan rođenja mladog i talentovanog glumca koji je prerano otišao, zahvaljujući zadužbini koju je osnovala njegova porodica.

“Poslednju nagradu je dobio za najboljeg mladog glumca Srbije. Kada je umro razmišljali smo i odlučili da nastavimo njegov put”, rekla je majka Milena Tomanović iz Zadužbine „Predrag Peđa Tomanović“.

Uz nagradu za najbolju ulogu dodeljuje se i ona za najboljeg studenta glume, koja ove godine neće biti dodeljena, jer kako su rekli, ni jedan student nije ispunio kriterijume.

Izvor: RTV
Foto: SNP / Promo