Početna Kultura Ansamblu “Vila” iz Novog Sada najviše priznanje za najbolji ansambl na međunarodnom...

Ansamblu “Vila” iz Novog Sada najviše priznanje za najbolji ansambl na međunarodnom festivalu u Segedinu

0

Ansambl “Vila” SKUD “Železničar” iz Novog Sada učestvovao je od 12.7. do 16.7.2023. godine zajedno sa ansamblima iz Albanije, Slovačke, Mađarske, Turske i Srbije na 29. Međunarodnom festivalu narodnih igara koji se održava u organizaciji Fondacije međunarodnog festivala narodne igre sa sedištem u Segedinu, a pod pokroviteljstvom grada Segedina.

Ovaj festival podrazumevao je više različitih nastupa na letnjim pozornicama trgova i pozorišta u Segedinu prilikom kojih su učesnici predstavljali igre, pesme i melodije iz različitih krajeva svoje zemlje, dok je publika nakon svakog održanog nastupa i koncerta glasala tako što je svoje ulaznice ubacivala u kutiju onog ansambla koji ih je svojim nastupom, pesmom, muzikom i igrom najviše oduševio i ostavio najlepši utisak.

Ansamblu “Vila” je na završnoj večeri festivala pred prepunom salom velike scene Narodnog pozorišta u Segedinu pripala čast da kao ovogodišnji najbolji ansambl zatvori festival svečanim koncertom prilikom čega je izvršena i dodela priznanja i odličja koje nosi simboličan naziv “Zlatne papuče” nakon čega su usledile ovacije publike i čestitke organizatora i drugih učesnika festivala.

Izvor: rtv.rs
Foto: Ansambl “Vila”