Početna Kultura Božo Vrećo i Edin Karamazov u Gradskoj koncertnoj dvorani

Božo Vrećo i Edin Karamazov u Gradskoj koncertnoj dvorani

0

Dva vrhunska umetnika, Božo Vrećo i Edin Karamazov, predstaviće novi studijski album novosadskoj publici 15. marta u dva termina u 18.00 i 20.30 časova u Gradskoj koncertnoj dvorani.

Koncert Boža Vreće i Edina Karamazova biće realizovan u okviru programskog luka „Seobe“, projekta Evropske prestonice kulture.

Lachrimae je njihova prva saradnja koja donosi jedanaest vrhunskih interpretacija. Album su najavili prvim singlom, obradom sevdalinke „Emina“.

Pretpodaja ulaznica je počela i one se mogu nabaviti na GIGS TIX prodajnim mestima ili putem zvaničog sajta.

Umetnici svoju saradnju opisuju kao vrlo neobičnu, intimnu i prepunu narativa sa željom da glorificiraju već poznate pesme. Projekat je uspešan i sigurno ostavlja neizbrisiv trag na muzičkoj sceni prostora nekadašnje države, ali i šire. Iako to nije prva stvar koja slušatelja okupira, činjenica je da su svojim prvim zajedničkim albumom Božo i Edin prošetali raznim krajevima i zemljama, ostavljajući poprilično jasnu zvučnu poruku i ideju o jedinstvenosti muzike svijeta.

Album otvara prvi singl, „Emina“, a osim nje na albumu se nalaze i: „Bor sadila moma Evgenija“, „Nani nani“ (Canción sefardí), „Kad ja pođoh na Bembašu“ (instr.), „Sjela đeva pokraj mora“, „Kâtibim“, „Si zaljubiv edno mome“, „Ašik osta’ na te oči“, „Oj, jesenske duge noći“, „Što te nema“ i „Dunjaluče, golem ti si“.

Organizatori napominju da je za ulaz na koncert neophodan digitalni zeleni sertifikat i negativan test na koronavirus, kao i nošenje maske tokom trajanja koncerta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vreco Bozo (@bozovreco)

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Instagram / Božo Vrećo