Početna Kultura Bubnjarske radionice “RITAM KOJI NOSI” u Novom Sadu

Bubnjarske radionice “RITAM KOJI NOSI” u Novom Sadu

0

Udruženje Free Space i Dragoljub Đuričić organizuju bubnjarske radionice “Ritam koji nosi” koje će se održavati u prostorijama Osnovne škole „Đorđe Natošević“. Radionice će se, počevši od 17. oktobra, održavati svake naredne subote, i namenjene su deci i mladima koji žele da se upoznaju sa ovim isntrumentom.

Kako organizatori poručuju, veoma im je važno da mlade usmere na pravi put, da im daju motivaciju da na kvalitetan i kreativan način provode svoje slobodno vreme i da se u svemu tome osećaju slobodno.

DRAGOLJUB ĐURIČIĆ JE?

– Bubnjar. Jedan od 30 najboljih na svetu! Njegova muzika koju stvara je van svih okvira, i može se slobodno reći da je zvuk njegovog bubnja kao himna, svi ustaju kada ga čuju. Uprkos činjenici da iza sebe ima karijeru na kojoj bi mu mnogi pozavideli, priznaje da ponekad pomisli da je dosadio publici i da se na nekim koncertima zapita da li je tako veliki broj ljudi došao samo zbog njega.

Poznat je i po tome što dosta polaže na promovisanje mladih bubnjara, prenosi im svoja iskustva, razmišljanja i pokušava da im na najbolji mogući način prenese svoje znanje kroz muziku svojih bubnjeva.

DRAGOLJUB ĐURIČIĆ O RADIONICAMA:

– Nikada neću reći: drži palicu ovako ili onako, sviraj ovako… Ne, već sviraj kako osjećaš i drži palicu kako ti odgovara, ali otvori svoju dušu i realizuj put kojim si krenuo. Mislim da je to suština. Bubanj je sredstvo komunikacije, nije bubanj sterilni zakon šta treba da uradiš. Najbitnije je izgraditi osjećaj i izgraditi način kako ćeš to da preneseš, zato moraš biti ličnost. Graditi muzičku ličnost je značajnije od zanatskog dijela. Nekad ti je za muziku dovoljan dlan, emocija je suština, a ne sterilno prenošenje gomile nota.

Za prijavu i više informacija možete se raspitati putem mejla: freespace.ns@gmail.com ili na broj telefona: 061/44-88-080. 

Autor: NSHronika
Dizajn: Creative studio Arteria
Video: Vuk Topolac