Početna Kultura Damjanov i Stepanov dobitnici nagrade “Teodor Pavlović”

Damjanov i Stepanov dobitnici nagrade “Teodor Pavlović”

0

Dobitnik nagrade “Teodor Pavlović” za najbolju knjigu je prof. dr Sava Damjanov za knjigu “Also sprach Damjanov”, a nagradа za životno delo pripala je likovnom kritičaru Savi Stepanovu.

Manifestacija će se održati po dvadeseti put od 25. septembra do 11. oktobra u Novom Sadu i Novom Miloševu. Nagrade će Savi Damjanovu i Savi Stepanovu biti uručene u sredu, na otvaranja, u 14 časova u Svečanoj sali Matice srpske.

Nagrade se dodeljuju u okviru manifestacije Dani Teodora Pavlovića koju organizuje Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa u saradnji sa Maticom srpskom iz Novog Sada, pod pokroviteljstvom Opštine Novi Bečej i Mesne zajednice Novo Miloševo.

O knjizi:

Knjiga “Also sprach Damjanov” sadrži 33 intervjua, koje je tokom 33 godine vodio Sava Damjanov sa novinarima, urednicima kulturnih i književnih glasila, vrlo često i piscima. U njoj su, objedinjene sve dimenzije proze Save Damjanova.

Nagrada “Teodor Pavlović” za životno delo dodeljuje se Savi Stepanovu na predlog Novosadskog sajma i Galerije “Bel Art” iz Novog Sada.

Izvor: RTv
fotzo: Pixabay