Početna Kultura Dan sećanja na Duška Trifunovića u subotu u Sremskim Karlovcima i Novom...

Dan sećanja na Duška Trifunovića u subotu u Sremskim Karlovcima i Novom Sadu

0

Poslednjeg januarskog vikenda IK “Prometej” iz Novog Sada obeležava godišnjicu smrti pesnika Duška Trifunovića. U subotu, 28. januara, u 10 časova, najavljuju okupljanje na Čeratskom groblju u Sremskim Karlovcima, a u 19 časova u Prometejevoj galeriji (Svetozara Miletića 16, Novi Sad) premijeru filma “Pamtite me po pjesmama mojim” autora Gordane Lasković i Filipa Marinkovića.

Novi Sad svakog 1. februara obeležava godišnjicu grada, a kao kuća koja brine o čuvanju kako nacionalne, tako i lokalne istorije, pripremili su programe posvećene našem gradu pod nazivom “Novi Sad – kulturna transformacija”.

U sredu, 1. februara, u 18 sati održaće se razgovor na temu “Novi Sad nekad i sad: Podgrađe i Majur”. Učesnici ovog razgovora su dr Nikola Grdinić i dr Darko Polić.

U četvrtak, 2. ferbuara, sa početkom u 18 časova održava se razgovor na temu “Novi Sad nekad i sad: Almaški kraj”. U razgovoru učestvuju Jadranka Bugarski Vujović, dr Marijan Majin i dr Nikola Grdinić.

U petak, 3. februara, sa početkom u 18 časova, održaće se predavanje “Novi Sad na Dunavu”. O ovoj temi govoriće dr Gordana Petković i Zoran Kolundžija.

U subotu, 4. februara, u 11 sati biće organizovana radionicа za decu “Ovde ja živim” koju će voditi Danijela Ćirjaković, obaveštavaju iz izdavačke kuće.

Izvor: RTV.rs
Foto: IK “Prometej”