Početna Kultura Dodeljene Godišnje nagrade KCV “Miloš Crnjanski”

Dodeljene Godišnje nagrade KCV “Miloš Crnjanski”

0

Kulturni centar Vojvodine “Miloš Crnjanski” dodelio je Godišnje nagrade iz kulture u četiri kategorije. Svečanost je upriličena u Vladi Autonomne pokrajine Vojvodine.

Medalja za životno delo, odnosno – za ukupno stvaralaštvo – dodeljena je pesniku, književnom kritičaru, predsedniku Matice srpske i univerzitetskom profesoru Draganu Staniću, koji svoja dela objavljuje pod pseudonimom Ivan Negrišorac. Od stupanja na scenu 1981. do danas prešao je put od značajnog protagoniste neoavangarde do religioznog pesnika.

Nagrada “Iskra kulture” za savremeno stvaralaštvo autora do 35 godina dodeljena je dramaturškinji, scenaristkinji i dramskoj spisateljici Mini Petrić, uzastopnoj dobitnici dveju Sterijinih nagrada.

Medalja kulture za očuvanje kulturnog nasleđa za 2023. uručena je uglednom istoričaru književnosti, piscu fantastike i univerzitetskom profesoru Savi Damjanovu, a Medalja za multikulturalnost i interkulturalnost komparatisti i istaknutom naučniku u oblast islavistike i slovakistike, Mihalu Harpanju.

Kulturni centar Vojvodine Godišnje nagrade za kulturu dodeljuje od 2017. za ostvarene rezultate u kulturi i umetnosti u tekućoj godini.

Izvor: rtv.rs/Isidora Bobić
Foto: Kulturni centar Vojvodine “Miloš Crnjanski”