Početna Kultura Dve ulaznice po ceni jedne za koncert LP dua u Novom Sadu

Dve ulaznice po ceni jedne za koncert LP dua u Novom Sadu

0
Foto: Laslo Antal

Iz koncertnih dvorana u Vašingtonu, Njujorku, sa najvećih muzičkih festivala širom Evrope i Azije, dobitnici više od 30 internacionalnih nagrada, nesvakidašnji dvojac LP duo stiže u Gradsku koncertnu dvoranu u Novi Sad, u petak, 21. aprila. Karte su već u prodaji na svim prodajnim mestima Gigstix-a, a u toku je specijalna akcija 1+1, odnosno dve ulaznice po ceni jedne, koja će trajati sve do samog dana koncerta. Akcija traje samo na prodajnom mestu u Pariskom magazinu.

Svetski poznati pijanisti, kompozitori i inovatori, Sonja Lončar i Andrija Pavlović, proglašeni za jedne od osam najboljih klavirskih dua na najvećem svetskom takmičenju Dranoff Miami 2 Piano na Floridi, novosadskoj publici predstaviće se od 20 časova, donoseći autentičan zvuk, brišući granice između muzičkih žanrova. Dodavanjem posebnog hardvera, povezuju akustični klavir sa računarom, te uspevaju da lako manipulišu bilo kojim digitalnim zvukom, svetlom ili videom, spajajući svetove akustičnog i digitalnog.

Ovaj sastav nastupao je na najvećim muzičkim festivalima i u koncertnim dvoranama kao što su Karnegi hol u Njujorku, Džon F. Kenedi centar za scensku umetnost u Vašingtonu, festival Ars Electronica Linc, festival Sonar Barselona, Meguro Persimmon Hall Tokio, Music in Pyeong Chang, Južna Koreja, Concertgebounj Amsterdam, kao i na turnejama širom Evrope, SAD-a i Azije.

LP duo je već prikupio simpatije novosadske publike, na dva Kaleidoskopa kulture, najpre u okviru onlajn koncerta, u vreme pandemije virusa korona, kada je dvoje virtuoza sviralo na Petrovaradinskoj tvrđavi, kao i u godini titule Evropske prestonice kulture, kada je njihov nastup bio u Distriktu.

Ekskluzivni su umetnici izdavačke kuće Universal Music, za koje obavljuju različite snimke među kojima se posebno ističu albumi Duality (2019) i Dead Sea (2022). Neki od snimaka sa ovih albuma našli su se i u izboru renomirane izdavačke kuće Deutsche Grammophon.

Komponuju primenjenu muziku za pozorište, film, TV. Jedan od njihovih mnogobrojnih alter ega je i projekat LP Elektro, dok je Andrija Pavlović aktivan i pod imenom Andy Pavlov.

Sonja i Andrija su od 2015. koautori i lideri umetničkog i naučnog projekta Beyond Quantum Music, koji ima za cilj da istraži vezu između muzike i nauke. Poslednjih godina razvijaju potpuno nov instrument – Duality hibridni klavir.

Sonja Lončar je vanredni profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, dok je Andrija Pavlović docent na odseku za Scenski dizajn Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Izvor: Promo
Foto: E. Kovač