Početna Kultura Izložba grafika “Lutajući otisak” u Poklon zbirci Rajka Mamuzića

Izložba grafika “Lutajući otisak” u Poklon zbirci Rajka Mamuzića

0

U Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića će se večeras, 28. februara, otvoriti izložba grafika pod nazivom “Lutajući otisak”.

Osnivač projekta “Lutajući otisak”, Radovan Jandrić, je tokom proteklih deset godina okupljao umetnike i prezentovao radionice štampanja grafike po galerijama Srbije.

Ovogodišnjom izložbom obeležava se desetogodišnjica “Lutajućeg otiska” radovima reprezentativnih umetnika – grafičara sa današnje likovne scene Srbije, profesora sa Akademije umetnosti u Novom Sadu i Beogradu, osnivača bijenala i likovnih kolonija, umetnika koji žive i stvaraju u inostranstvu. Mnogi od autora su dobitnici značajnih priznanja i nagrada, sa radovima publikovani u zemlji i inostranstvu.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi širokog opusa grafičke umetnosti od klasičnih drvoreza, inovativnih linoreza na platnu, litografija, kolografija, akvatinte, bakropisa i kombinovanih tehnika, različitih formata, od malih do monumentalnih. Teme ovih grafika variraju, od klasične predstave prirode do apstraktne i figurativne savremene grafike, od kojih su neke usko povezane sa pank i rok scenom.

Otvaranje izložbe je u 19 časova i ona se može pogledati do 13. aprila.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay