Početna Kultura Izložba “Iskidano nebo” Tatjane Jovančević u ponedeljak u Galeriji SULUV

Izložba “Iskidano nebo” Tatjane Jovančević u ponedeljak u Galeriji SULUV

0

Izložba “Iskidano nebo” Tatjane Jovančević biće otvorena u ponedeljak, 31. jula, u Galeriji Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine.

“Iskidano nebo” je postavka u procesu nadograđivanja, kojom autorka povezuje prošla i sadašnja iskustva i upliće ih u kontinuiranu naraciju koja prožima njeno stvaralaštvo.

“Moj kreativni proces je kontinuirani dijalog između unutrašnjeg i spoljašnjeg sveta. Ekspresivnim potezima, linijama i bojom pokušavam da prenesem emocije, misli i sećanja dok putujem kroz svoje unutrašnje pejzaže. Slične spoljašnjim, ova unutrašnja mesta su visoka i duboka, meka i tvrda, tamna i svetla. Pitam sebe i posmatrača: Zašto smo ovde? Šta sa bolom — može li da se preobrazi u lepotu? Kroz radove pokušavam da sa drugima uspostavim intiman dijalog, uvučem ih u svoj prostor i potencijalno ih izvučem iz njih samih”, navodi autorka.

Tatjana Jovančević je rođena i odrasla u Bosni i Hercegovini, a trenutno živi u Kikindi. Diplomirala je na Northern Illinois University, Koledž Primenjenih Umetnosti.

Od 2009. godine izlaže u zemlji i inostranstvu. Jedna je od istaknutih umetnica LUZ Art galerije i neprofitne organizacije. Bila je učesnica jednomesečne umetničke rezidencije Kolorado Art Ranč u čijem sklopu su bile javne prezentacije i izložba radova ostvarenih u toku rezidencije. Uvrštena je i u publikaciju Land Art u Vojvodini.

Njen glavni način izražavanja su ekspresivni potezi na papiru, ali ponekad koristi i druge materijale. Opus radova sastoji se od crteža velikog formata, kolaža i efemernih intervencija u spoljašnjem prostoru. Glavni uticaji su gubitak mesta i pripadnosti i spoznavanje unutrašnjih pejzaža psihe.

Izložba se otvara u 20 časova i trajaće do 11. avgusta.

Izvor: 021.rs
Foto: SULUV