Početna Kultura Izložba slika Petra Šušulića od danas u Malom likovnom salonu

Izložba slika Petra Šušulića od danas u Malom likovnom salonu

0

Izložba slika Petra Šušulića pod nazivom “On the beach”, biće otvorena danas u Malom likovnom salonu, na Bulevaru Mihajla Pupina 9.

O postavci:

“Sve izložene slike su nastale u poslednjih godinu dana. Rezultat su osećanja zadovolјstva, atmosfere, dijaloga sa samim sobom u vidu crteža, boje i ekspresivnog dejstva. Sublimacija su želјa, komunikacije, šale, tabua, interpretacije. Iskustveno su proživlјeni. Sladoledi su istrgnuti iz konteksta lake i opuštene priče. Verujem da humor može da omogući posmatraču bogatiju i sadržajniju percepciju i jasniju sliku onoga što me okupira. Nadam se. Najveći deo zahvalnosti dugujem Grčkoj i letu, onome što nose. Posebno u zimsko doba. Likovni jezik koji govorim, nastaviću da negujem, kao što on mene čuva od umorne svakodnevnice. Za to ću ostati privilegovan. Dobrodošli.” (Autor)

O umetniku:

Petar Šušulić je rođen 1970. godine u Vrbasu. Redovne i postdiplomske studije slikarstva završio je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Jovana Rakidžića, profesora Halila Tikveše i profesora Vlade Rančića. Imao je dvadeset i jednu samostalnu izložbu slika u Novom Sadu, Nišu, Somboru, Vrbasu, Subotici, Sremskim Karlovcima… Učesnik je brojnih kolektivnih izložbi, likovnih kolonija i radionica, humanitarnih akcija. Dobitnik je više nagrada za slikarstvo i crtež, član ULV. Živi i radi u Kuli i Vrbasu.

Otvaranje izložbe je u 20 časova, a postavka se može pogledati do 6. marta, radnim danom od 10 do 20 časova.

Izvor: 021
Foto: Promo