Početna Kultura Izložba “Stringeri” od sutra u Kineskoj četvrti

Izložba “Stringeri” od sutra u Kineskoj četvrti

0

Izložba “Stringeri” kustosa Nikole Radića, koja govori o medijskim radnicima u središtu društvenih sukoba i previranja, biće otvorena 9. jula (20:00) u novosadskoj “Kineskoj četvrti” i trajaće do 9. avgusta, najavili su organizatori.

“Od Drugog svetskog rata do naših dana, angažovani medijski radnici su u središtu svih sukoba i društvenih previranja. Njihov pogled na rat, genocide i revolucije je pogled onih koji su i sami nezaštićeni – bez strane u sukobu, nacije, ugovora ili religije, ambasade ili osiguranja”, navode u saopštenju.

Autori kroz ovu izložbu teže da ukažu da medijski rad predstavlja deo humanističke tradicije u fotografiji, dokumentarnom filmu, štampanim i elektronskim vestima, ali i propagandi. Približavajući položaj medijskih radnika, autori ukazuju na potpunu nesigurnost života.

Biće izložbeni radovi autora: Molhem Barakat, Valery Bezhenar, Wilhelm Brasse, Andrei Chaban, Jake Dinnen, Max Gafovskiy, Alina Gallo, Mendel Grossman, Aimania Hikari, Ivana Maksić, Nada Mezina, Vladimir Miladinović, Ali Mustafa, Nickolay Omelchenko, Debra Reymundo Alchison, Henryk Ross, Faigel Lazebnik.

Izložbu realizuje Centar za istraživanje i edukaciju o Holokaustu – CIEH, u okviru programa EPKNS 2022, programski luk “Tvrđava mira”.

Izvor: Tanjug, RTV
Foto: EPK Novi Sad 2022