Početna Kultura Knjiške večeri Milana Mumina na otvorenom 24. septembra

Knjiške večeri Milana Mumina na otvorenom 24. septembra

0

Tematsko veče “Knjiške večeri Milana Mumina” održaće se u četvrtak, 24. septembra od 20 sati, na Bici oazi ispred Kulturne stanice Karavan, smeštene iza Rektorata, u okviru nedelje književnosti ovogodišnjeg Kaleidoskopa kulture.

Legendarni pevač kultnog novosadskog sastava Love Hunters sugrađanima će se predstaviti čitanjem autorske poezije na engleskom i srpskom jeziku, kao i svirkom, a publika će se bolje upoznati sa njegovim knjigama poezije “The Not-No Songs” i “Fanatik“.

Na kreativan način biće predstavljeno stvaralaštvo Milana Mumina, dobitnika Oktobarske nagrade, koji je ovo prestižno priznanje stekao svojim dugogodišnjim radom na polju muzike, ostavljajući važan trag u kulturnom i umetničkom životu Novog Sada. Oni koji se ipak odluče da četvrtak veče provedu kod kuće, mogu ispratiti književno veče Milana Mumina onlajn, preko Fejsbuk stranice Kulturnih stanica.

Knjiga poezije “Fanatik” iz 1998. godine, kao i knjiga koju je Milan Mumin objavio preko izdavačke kuće Prometej pod imenom “The Not-No Songs” iz 2002. predstavljaju okosnicu ovog projekta. Čitanje poezije Milana Mumina na engleskom i srpskom jeziku, kao i propratnu svirku i razgovor, kojim će moderirati Zlata Miklja, biće pravo osveženje za novosadsku publiku kao i prilika za drugačiji pristup mladima i ciljnim grupama zainteresovanim za ovu vrstu stvaralaštva.

Kvalitet frontmena benda “Love Hunters” Milana Mumina potvrđuje i priznanje magazina Holivud reporter i Njujork tajms za autobiografski film “Love Hunter”.

Sa više od 3.000 koncerata po Evropi i regionu iza sebe, Milan Mumin je definitivno pokazao i dokazao da je čovek koji može da zadovolji očekivanja i na pravi način iskomunicira sa publikom.

Projekat “Knjiške večeri Milana Mumina” jedan je od 42 projekta koji su dobili sredstva na Javnom konkursu lokalnim umetnicima i udruženjima, u okviru projekta “Umetnici. Sad!” koji ima za cilj jačanje lokalne kulturne scene.

Bici oaza je inače prostor uređen 2018. godine u okviru projekta Nova mesta – mikrogranting fondacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture.

Izvor: 021
Foto: CMC