Početna Kultura Kulturni centar Novog Sada u znaku devojaka i devojčica: Diskusija i predstava...

Kulturni centar Novog Sada u znaku devojaka i devojčica: Diskusija i predstava o zdravlju

0

Predstava Reflektor teatra “Devojčice” igraće se u sredu, 21. juna, u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada, a pre toga će biti održana panel diskusija “Devojčice u fokusu”.

Na panel diskusiji o ženskom zdravlju tokom odrastanja, od 19 časova, govoriće Marija Ratković iz Centra za biopolitičku edukaciju, Jovana Mrdalj iz “Ženske inicijative”, Milena Bogavac iz Centra E8 i učenica Karlovačke gimnazije Milica Petrik.

Ovom diskusijom biće predstavljene različite ideje i inicijative koje mogu unaprediti brigu o zdravlju devojčica i devojaka.
Nakon panel diskusije biće izvedena dokumentarna predstava Reflektor teatra o ženskom odrastanju u Srbiji danas – “Devojčice”, od 20 časova.

Predstava je kreirana kroz višemesečni, umetnički, edukativni i istraživački proces. Koautorke i izvođačice ovog komada govore svoje lične priče i u svoje ime.

One nisu profesionalne glumice, već devojke koje koriste pozorište da podele svoja iskustva i zapažanja o ženskom odrastanju, u Srbiji, danas.

Ulaz na predstavu je slobodan, ali je karte potrebno rezervisati zbog ograničenog broja gledalaca, na broj 065/63-95-320.

Na ulazu će biti postavljena kutija za donacije higijenskih uložaka, što znači da gledaoci mogu donirati higijenske uloške za “Žensku inicijativu”.

Izvor: 021.rs
Foto: PrtSc/kcns.org.rs