Početna Kultura Kvartet boja – Otvorena izložba umetničke asocijacije “ArtLink” u Kulturnom centru Novog...

Kvartet boja – Otvorena izložba umetničke asocijacije “ArtLink” u Kulturnom centru Novog Sada

0

U Kulturnom centru Novog Sada otvorena je izložba pod nazivom  “Kvartet boja”, na kojoj su svoje radove izložili Nikola Žigon, Jelena Milošević, Tamara Kusovac i Ivana Martić.

Izložbu je otvorila zamenica direktora Kulturnog centra Sunčica Marković, a publici se obratila i slikarka Jelena Milošević, ispred grupe autora.

Loše vreme i kiša koja je ceo dan padala su bili razlog što na otvaranju nije bilo više posetilaca… Pobedili su oni uporni kojima vremenske prilike nisu smetnja…

Izložba je deo programa ArtLink kolekcija – Umetnici umetnicima, koji je ova asocijacija započela 2020. godine sa idejom da umetnici podrže jedni druge u vreme u kome su svi bili odsečeni od svoje publike. Ideja je bila da se prodajom slika, podrže mladi talenti, koji su u fokusu ArtLInk od osnivanja.

Do sada su u okviru ove inicijative izlagali pored kvartet na ovoj izložbi i Sergjej Aparov, Vladimir Đurović, Marija Zdravković. Aleksandar Cvetković, Budimir Dimitrijević i drugi.

Izložba će biti otvorena do 05.12.2022. godine.

“… Četiri slikara koja se predstavljaju svojim apstrakcijama, svaki za sebe su izuzetne umetničke ličnosti, koje u svojim delima nose svu svoju posebnost, otvorenost prema svetu, umetničku znatiželju i svoje tumačenje sveta oko nas, koje je duboko misaono i inspirativno ispunjeno mudrošću, ljubavlju i razumevanjem. Kvartet boja će sigurno dotaknuti i inspirisati posmatrača, i njegovom unutrašnjem biću ponuditi nove dimenzije i poglede…” – zapisala je, između ostalog, u pratećem katalogu ove izložbe, Jovanka Višekruna Janković, umetnički direktor ArtLink-a.

Autor: NSHronika.rs
Foto: NSHronika.rs / Mladen Sekulić