Početna Kultura Manifestacija “U čast Savke Subotić” u Arhivu Vojvodine

Manifestacija “U čast Savke Subotić” u Arhivu Vojvodine

0

Manifestacija “U čast Savke Subotić” održaće se večeras, 15. decembra, u Arhivu Vojvodine (Žarka Vasiljeva 2a).

U okviru manifestacije biće organizovana izložba nakita i haljina umetnice Milice Stanivuk (“Art Still”) i izložba fotografija “Moda i žene” umetnika Željka Savića.

Tom prilikom nastupiće i kantautor Lazar Mihajlović.

Događaj će početi u 18 časova.

Organizatori su Udruženje “Vojvođanke” i Škola fotografije “Ars akademija”.

O izložbama:

Izložbu fotografija “Moda i žene” čini četrdeset modnih fotografija na kojoj je prikazan nakit Milice Stanivuk (Art Still), a koji nose poznate dame kulturne scene Novog Sada. Ženski modeli su uzrasta od 17 do 60 godina.

Autor fotografija ms Željko Savić je priznati akademski fotograf, predavač fotografije na nekoliko Visokih škola, koji je do sada izlagao preko dvadeset samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Više puta je nagrađivan za svoj rad.

Izložba nakita, haljina i ukrasa za kosu/fascinatora modne dizajnerke i umetnice Milice Stanivuk iz Novog Sada.

U bogatom opusu rada Milica Stanivuk, koja se bavi umetničkim stvaralaštvom gotovo dve decenije, ovog puta inspirisana životom i delom poznate Novosađanke Savke Subotić, koja je ostavila neizbrisiv trag i doprinos u stvaralaštvu žena u Arhivu Vojvodine, predstaviće unikatne komade nakita izrađene od poludragog kamenja, plemenitih metala i bisera uz korišćenje različitih tehnika izrade poput lemljenja, kovanja, štiftovanja i fasovanja kamena.

Lepotu i posebnost žena iz tog vremenskog perioda slikovito će prikazati i unikatno izrađene haljine i ukrasi za kosu/fascinatori, kao i upečatljivi komadi dizajnirani umetničkim rukama autorke Milice Stanivuk.

Izvor: 021.rs
Foto: Arhiva