Početna Kultura Međunarodna izložba “WonderLab” u Muzeju Vojvodine

Međunarodna izložba “WonderLab” u Muzeju Vojvodine

0

umetnost,-wonderlab_660x330

Međunarodna izložba “WonderLab” biće otvorena sutra u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.
Taj projekat predstavlja konstrukciju međusobno povezanih umetničkih, edukativnih, naučnih, tehničkih i performativnih sadržaja koji ukazuju na povezanost umetnosti, prirode, nauke i tehnologije, oblasti koje se međusobno prožimaju u savremenim umetničkim teorijama i praksama.

O tome svedoče eksperimenti pojedinaca i mnogi recentni međunarodni festivali, publikacije i događaji na regionalnoj i internacionalnoj umetničkoj sceni.

Cilj projekta je podsticanje kreativnosti i eksperimenta ukrštanjem umetnosti i prirodnih nauka, rezultata novih istraživanja i mogućnosti savremene tehnologije, i to kroz intermedijsku i postmedijsku umetničku praksu.

Poslednjih godina vidljivi su pomaci takve prakse kod nas, te je neophodno omogućiti polaznu platformu i institucionalnu podršku za razvijanje lokalne umetničke scene i njeno povezivanje / umrežavanje sa protagonistima međunarodne, naročito regionalne scene.

wonderlab,-umetnost_660x330

Učesnici izložbe su: Albena Baeva, Marko Batista, diSTRUKTURA, Spartak Dulić, Izvanredni Bob, Dragan Ilić, Mirko Lazović, Daria Medić, Špela Petrič, Robert Pravda, Projekat 0, Radiona.org, Marica Radojčić, Robertina Šebjanič, Maja Smrekar, Saša Spačal, Saša Tkačenko, Isidora Todorović, Zoran Todorović, Ći-Tsung Wu.

Kao segment razvoja medijske i postmedijske prakse Muzej savremene umetnosti Vojvodine je osnovao Centar za intermedijsku i digitalnu umetnost sa ciljem mapiranja, sistemskog proučavanja, sakupljanja, zaštite i prezentacije intermedijskih praksi i digitalne kulture.

Izložba će trajati do 22. maja.

Autor: Tanjug
Foto: msuv.org