Početna Kultura “Novi Sad film festival”: film “Po meni se ništa neće zvati” Đorđa...

“Novi Sad film festival”: film “Po meni se ništa neće zvati” Đorđa Vojvodića pobednik “Best Pitch” selekcije

0

Crnogorski filmski projekat “Po meni se ništa neće zvati” u režiji Đorđa Vojvodića pobednik je konkursa u okviru “Best Pitch” selekcije koji je raspisao “Novi Sad film festival”, i koji je bio posvećen onim filmskim projektima čija je realizacija već u toku, kako bi dobili podršku za njihovo uspešno finale.

Film “Po meni se ništa neće zvati” dobiće milion dinara za završetak realizacije. Ove godine žiri selekcije “Best Pitch” činili su: predsednik žirija, glumac Džon Sevidž, direktorka fotografije Maja Radošević i producent Milan Nikodijević.

Džon Sevidž rekao je da ovaj film govori o nečemu što se trenutno dešava u svetu, nečemu što se tiče svih nas.

“Naslov je samo jedna veza, a naš odnos prema svemu u čemu živimo je u tom scenariju. Smisao priče je da moramo da iskoristimo nauku i nova saznanja da bismo živeli u skladu sa promenama koje se dešavaju – promenama u ljudima, drveću, nebu, vodi, hrani, promenama na našoj planeti. To smo mi”, kaže Sevidž.

Direktor festivala Vanja Hovan istakao je da je “Best Pitch” selekcija jedna od najzanimljivijih selekcija jer nije čista takmičarska selekcija, a nije ni čist Industry program.

“Ovo predstavlja značajan korak i podršku regionalnoj kinematografiji. Imali smo privilegiju da čujemo utiske sa čuvenog ‘Busan Content marketa’ i vidimo kako tamo stvari funkcionišu. Sredstva koja dodeljujemo nisu zanemariva, predstavljaju snažan impuls za filmske projekte. Zahvalio bih se našim partnerima i prijateljima jer su nam omogućili značajnu finansijsku podršku kojom možemo da pomognemo realizaciju filma”, rekao je Hovan.

Crnogorski filmski projekat “Po meni se ništa neće zvati”, reditelja Đorđa Vojvodića, prema scenariju Maje Todorović, nastaje u produkciji “Bitter Frames” iz Podgorice, producenta Miljana Vučelića. Kako autorska ekipa navodi, u pitanju je film “uspešne dekonstrukcije arhetipova alfa-mužjaka izvesne generacije i njegovog nasleđa u malom društvu”.

Partner ovogodišnje selekcije “Best Pitch” je Schweppes.

Takođe još danas, publika može da pogleda filmove: “Amazona u srcu Evrope”, “Podvodni metropolis”, “Do poslednjeg daha”, “Ko je sad taj Ika Bašić” i “Indigo Kristal”. Sve informacije potražite na sajtu “Novi Sad film festivala”.

“Novi Sad film festival” završava se večeras, 24. septembra, kada će od 19 sati u bioskopu Arena Cineplex biti uručene nagrade najboljim filmovima takmičarskih selekcija, nakon ćega će biti upriličen koncert “Urban & 4” uz gudački sastav Camerata Novi Sad, u Srpskom narodnom pozrištu od 20 sati i 30 minuta.

Foto: V. Veličković