Početna Kultura “Novosadsko BIG dečije leto” počinje od 23. juna: Radionice, predstave, razgovori…

“Novosadsko BIG dečije leto” počinje od 23. juna: Radionice, predstave, razgovori…

0

Tradicionalna manifestacija “Novosadsko BIG dečije leto”, 14. po redu, počeće 23. juna.

Ova manifestacija Dečijeg kulturnog centra Novi Sad (DKCNS) trajaće do 30. avgusta, a pod sloganom “Kroz prozor pogled u svet”.

Svečano otvaranje biće u nedelju, 23. juna, od 18 časova u centralnom holu Tržnog centra BIG, kada će nastupiti hor “Suncokreti”, učenici Muzičke škole “Isidor Bajić” o članice plesnih studija.

Paralelno uz nastupe održaće se i Bazar kreativnih radionica, na kojem će se predstaviti ustanove i organizacije koje su takođe pripremile programe i radionice.

Među njima su i Arhiv Vojvodine, Muzej Vojvodine, Muzej Grada Novog Sada, Galerija Matice srpske i ostali.

Tokom predstojeća dva meseca deca će imati priliku da uđu u umetničke ateljee, muzejske, galerijske i ostale prostore namenjene njima i na kreativno-edukativnim radionicama otkrivati čaroliju boja i emocijama.

Deca uzrasta između četiri i 14 godina će zajedno tumačiti razna umetnička dela, saznati ponešto o pticama, učiće kako da programiraju, prave frizure, zaviriće u podzemne galerije Petrovaradinske tvrđave, ali i okušati se u ulozi slikara i vajara.

Takođe, svakog utorka, četvrtka i subote do kraja jula, od 18 do 20 časova, deca će sa svojim roditeljima moći da pogledaju razne predstave, prisustvuju kreativnim radionicama i igrama razbibrigama za celu porodicu.

Detaljan program sa satnicama pronađite OVDE.

Izvor: 021.rs
Foto: Novosadsko BIG dečije leto