Početna Kultura “Novosadsko muzičko leto” od 21. juna do 3. jula

“Novosadsko muzičko leto” od 21. juna do 3. jula

0

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić prisustvovao je konferenciji za novinare povodom održavanja “Novosadskog muzičkog leta”, koje počinje na Svetski dan muzike – 21. juna, i prvi dan leta, koncertom Vojvođanskog simfonijskog orkestra i slavnog španskog virtuoza na usnoj harmonici Antonia Serana, pod dirigentskim vođstvom maestra Alana Bjelinskog iz Hrvatske.

“‘Novosadsko muzičko leto’ je tradicionalna manifestacija koju preko dvadeset godina organizuje Muzička omladina Novog Sada, nastojeći i uspevajući da priredi publici izuzetno lep i atraktivan program, na zanimljivim lokacijama u gradu. Raduje nas činjenica što će u narednim danima u Novom Sadu muzika biti u centru pažnje i što će publika imati priliku da doživi ono najbolje u umetničkoj muzici i u interesantnim koncertima malo drugačijeg karaktera. Ugostićemo soliste iz Španije, Rusije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji će sa našim najboljim ansamblima izvesti nezaboravne koncerte. Grad Novi Sad će nastaviti da bude dobar partner organizatorima i podrži njihove ideje, jer je reč o vrednosti koja ima opšti karakter”, rekao je Dalibor Rožić.

U ime organizatora, sekretar Muzičke omladine Novog Sada Milan Radulović je istakao da se iz godine u godinu Muzička omladina trudi da uz kvalitetan muzički program vernoj publici podari i neki novi prostor za izvođenje koncerta.

“Ranijih godina smo radili u prelepom ambijentu vrta Srednjoškolskog ženskog doma u Nikolajevskoj ulici, otvorili smo vrata Rimokatoličke Crkve svetog Juraja u Petrovaradinu, a ove godine, u tu svrhu dvorište ‘OTP banke’ na Trgu slobode br. 5, otvara svoja vrata za publiku. Na ‘Novosadskom muzičkom letu’ naše sugrađane očekuje ukupno šest koncerata, umetničke, etno, džez i pop muzike. Na programu će biti izvedena popularna dela Astora Pjacole, Feliksa Mendelsona, Džordža Geršvina i drugih slavnih autora. Ove godine biće organizovana i igranka, kako bi nas podsetila na vreme kad su one bile popularne, i to uz muziku jednog od najslavnijih bendova na svetu svih vremena, švedske grupe ‘ABBA’ koju znaju i vole pripadnici svih generacija”, naglasio je Milan Radulović i dodao da će se većina programa odvijati u prelepom dvorištu “OTP banke” u strogom centru grada, a jedan koncert u Sinagogi.

Konferenciji su prisustvovati direktor regiona “OTP banke” Tanja Bošković, španski virtuoz na usnoj harmonici Antonio Serano, dirigent Alan Bjelinski i direktor Vojvođanskog simfonijskog orkestra Roman Bugar. Ulaznice za sve koncerte su u prodaji na biletarnici Gigs Tix-a u Tržnom centru “Pariski magazin” i to radnim danima i subotom od 9.00 časova do 19.30, kao i on-line na linku, kao i dva sata pre početka koncerta na mestu njegovog održavanja.

Izvor: NoviSad.rs
Foto: NoviSad.rs