Početna Kultura Obradite pesmu britanskog sastava i snimite je u profesionalnom studiju

Obradite pesmu britanskog sastava i snimite je u profesionalnom studiju

0

U utorak je otvoren nagradni konkurs “Uticaji britanske muzike u Srbiji“.

Od prve “invazije” britanske muzike sa kraja pedesetih, Bitlmanije, gruvi šezdesetih, koloritnih sedamdesetih, rađanja panka, “kul Britanije” i brit-popa gotovo je nemoguće pronaći trenutak u modernoj muzici u kom Velika Britanija nije imala važan položaj i ogroman uticaj.  Teško je pronaći relevantan muzički bend u svetu, na vremenskoj liniji od polovine prošlog veka do danas, koji nije stvarao ili istraživao na temeljima nekog sastava iz Britanije – navodi se u saopštenju Studentskog kulturnog centra Novog Sada.

U sklopu programa obeležavanja 180 godina diplomatskih odnosa Ujedinjenog kraljevstva i Srbije – a na tragu nastupa brojnih  popularnih britanskih bendova u Srbiji, kao i važnih snimaka koje su jugoslovenski i srpski bendovi napravili u UK – Ambasada Velike Britanije u Srbiji i Studentski kulturni centar Novi Sad pozvali su autorske bendove iz Srbije da se jave s demo snimkom obrade jedne muzičke numere sastava iz Velike Britanije koji je na njih izvršio snažan kreativni uticaj.

Po zatvaranju konkursa, najzanimljivi i najbolji snimci omogućiće izabranim bendovima profesionalno snimanje obrade u studiju.

Rezultat konkursa biće predstavljen serijom nastupa i kompakt disk izdanjem, koje će pokušati da predstavi šarenolikost srpske scene na koju je britanska pop i subkultura ima(la) uticaj.

Konkurs je otvoren od 20. juna do 20. jula 2017. godine, a demo snimke bendovi mogu slati na i-mejl adresu skcnovisad@gmail.com.

Organizatori konkursa mole učesnike da uz demo snimak pošalju i kratak CV benda, kao i korisne linkove u vezi sa svojim stvaralaštvom.

Izvor: mojnovisad.com