Početna Kultura Od ponedeljka radionice slovenačkog jezika na Štrandu

Od ponedeljka radionice slovenačkog jezika na Štrandu

0

DCS_1323_resize

Četvrta nedelja manifestacije “Pod krošnjama na Štrandu” počinje u ponedeljak, 01. avgusta. Na programu je učenje slovenačkog jezika i kulture.

Učešće na jezičkim radionicama koje se bave jezicima manjinskih zajednica ohrabruje decu da se prilikom izbora fakultativnih predmeta u osnovnim školama lakše opredele da pohađaju upravo časove mađarskog, slovačkog ili rusinskog jezika što je u novosadskim školama omogućeno.

Iz slovenačkog društva “Kredarica” saznali smo da je u planu uvođenje slovenačkog jezika kao izbornog predmeta u pojedine novosadske škole i otuda uključenje slovenačkog jezika u program manifestacije “Pod krošnjama na Štrandu”.

DCS_1295_resize

Iskustva dece koja su pohađala jezičke radionice “Pod krošnjama na Štrandu” potvrđuju navedene tvrdnje jer su na neposredan način kroz igru stekli znanje koje su mnogi imali prilike da upotrebe.

Radionice se održavaju svakog radnog dana od 19-20 časova ispred Biblioteke na Štrandu i namenjene su deci uzrasta 5-12 godina.
U subotu, 06. avgusta je kviz provere znanja od 18 časova.
Sve informacije o manifestaciji su dostupne na FB stranici Pod krošnjama na Štrandu.

Pobednici kvizova su dobitnici veoma vrednih nagrada koje su omogućili sponzori manifestacije kompanije Coca Cola i Strauss Adriatic.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Novi Sad.

Organizatori: Biblioteka grada Novog Sada, Heror Media Pont i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija

Izvor: Heror Media Pont
Foto: Dávid Csilla