Početna Kultura OPENS Youth Fair: Upoznavanje sa projektom “Novi Sad 2021”, virtuelna vožnja biciklom,...

OPENS Youth Fair: Upoznavanje sa projektom “Novi Sad 2021”, virtuelna vožnja biciklom, kviz, odlična muzika

0

Da li znate gde ćete biti i šta ćete raditi 2021. godine? Šta će biti te godine u Novom Sadu i zašto će taj grad biti centar kulture u Evropi i destinacija koju nikako ne treba zaobići? Ko stoji iza pripreme Novog Sada za 2021. i šta podrazumeva projekat „Novi Sad 2021“?

Odgovore na ta, ali i druga pitanja koja imate, dobićete u okviru regionalnog sajma omladinskog turizma, OPENS Youth Fair-a, na kom će, ove godine, svoj program imati i „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ 2. i 3. jula.

„Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ otvoriće vrata svojih prostorija u Apolo centru (Trg slobode 3) sa željom da se više približi Novosađanima, čuje njihove sugestije i predstavi svoje aktivnosti. Oba dana program će početi u 18 časova i sve aktivnosti biće besplatne, a očekuju vas – kviz, virtuelna vožnja biciklom, dobra muzika i interesantan performans koji će „predvideti“ budućnost.

Virtuelna putovanja kroz grad

Posetioci će imati prilike da se provozaju virtuelnim biciklom i zavire u staro jezgro Novog Sada, upoznaju se sa njegovim znamenitostima i kulturnim nasleđem. „Vožnja“ kreće od kuće naše naučnice Mileve Marić Ajnštajn, zatim kroz sam centar grada, preko Keja, pa sve do Podgrađa Petrovaradinske tvrđave.

Kako će izgledati budući Kreativni polis, odnosno takozvana Kineska četvrt, šta će obuhvatiti i zašto će biti važno posetiti ga 2021. imaćemo priliku da vidimo kroz virtuelnu „šetnju“, koja će takođe biti organizovana u prostorijama „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ u Apolo centru.

Koliko znamo o Evropskoj prestonici kulture?

Koliko smo uopšte upoznati sa projektom „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture”? Na koji način svako od nas može da se priključi i učestvuje u kreiranju kulturnih sadržaja? Koje su aktivnosti realizovane i šta nas još očekuje da bismo spremno dočekali godinu titule – 2021.?

Na ta i mnoga druga pitanja odgovaraće volonteri, a odgovore mogu da daju i svi koji dođu u Apolo centar, u okviru kviza koji će se baviti projektom „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture”. Za najbolje su pripremljene i nagrade.

Za kviz nije potrebno posebno predznanje, već je cilj da se građani više upoznaju sa projektom EPK 2021, ljudima koji rade na projektu i aktivnostima koje su bitne za sve građane Novog Sada.

Da li želite da znate šta ćete raditi 2021. godine?

Makar jednom u životu smo poželeli da znamo šta nas očekuje u budućnosti i da predvidimo neke situacije. Upravo to omogući će interesantan performans koji vam može nagovestiti gde ćete biti 2021. godine. Performans pod nazivom „Da li želite da znate šta ćete raditi 2021. godine?“ izvešće naša glumica Sonja Leštar, od koje možete saznati šta vas čeka za dve godine, makar kada su u pitanju kulturni događaji i manifestacije.

Članovi ekipe koja radi na projektu „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ pobrinuće se i za muzički program u njihovim prostorijama, koji će pratiti događaje 2. i 3. jula.

Regionalni sajam omladinskog turizma, Youth Fair, okuplja najatraktivnije omladinske destinacije Balkana (kao i festivale, klubove, centre za ekstremne sportove i mnoge druge neotkrivene atrakcije regiona), turističke organizacije i turističke agencije koje se bave promocijom omladinskog turizma kao i nevladine organizacije koje se bave regionalnim povezivanjem mladih na području Zapadnog Balkana. Cilj sajma je da se kroz zajedničku regionalnu inicijativu Balkan pozicionira kao jedna od najatraktivnijih destinacija za mlade na svetu.

Foto: Promo