Početna Kultura Otvaranje izložbe “Mali ogledi iz marljivosti” večeras u Galeriji SULUV

Otvaranje izložbe “Mali ogledi iz marljivosti” večeras u Galeriji SULUV

0

Otvaranje izložbe “Mali ogledi iz marljivosti – privremene slike i slike za druge ljude” održaće se večeras, 17. aprila, u Galeriji SULUV.

Autor izložbe je Rastislav Škulec.

“Slike koje stvaram su pre svega privremeni konstrukti izgrađeni od niza samostalnih monohromatskih bojenih površina koje se mogu na razne načine sastaviti uvek na neki drugi način i u drugačijem rasporedu, što zavisi od veličine površine raspoloživog prostora. Sam proces nastanka ovih instalacija počinje daleko od društvene vreve i lične životne drame potencijalnog gledaoca i bilo kakvog društvenog angažmana mene kao autora u vidu svakodnevnih kolaža i slika na papiru sabranih u ciklus – Mali ogledi iz marljivosti”, kaže umetnik.

Osim ovoga, u ciklus “Umetnost za druge ljude” svrstava slikarske konstrukte koji su prerasli u polihromne geometrijske celine kao samostalne kompozicije.

“Sve zajedno, ovi radovi su svojevrsna pohvala eskapizmu kao osnovnom stavu mog trenutnog umetničkog angažmana”, dodaje Škulec.

Rastislav Škulec jedan je od osnivača novosadske društvene organizacije “Žuta kuća”, dok je 1990. godine zajedno sa Zoranom Pantelićem osnovao umetničku grupu Apsolutno skulturalno, koja je kasnije prerasla u Asocijaciju Apsolutno.

Izložba se otvara u 19 časova, a svi zainteresovani mogu da je pogledaju do 28. aprila.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay