Početna Kultura Otvoren je konkurs za volontere za 21. Međunarodni filmski festival “Uhvati film”

Otvoren je konkurs za volontere za 21. Međunarodni filmski festival “Uhvati film”

0

Otvoren je konkurs za volontere za 21. Međunarodni filmski festival “Uhvati film”. Svi koji žele da se priključe timu festivala mogu to da učine do 5. maja.

O uslovima za prijavljivanje i detaljnije o samom festivalu govorila je portparolka festivala Marijana Ramić:

“Trenutno su otvorene pozicije za prevodica naših filmova i propratnog materijala na engleski i druge jezike. Potrebni su nam volonteri u našem promo timu (pisanje tekstova, pisanje sadržaja za društvene mreže, pisanje intervjua). Ne postoji ograničenje u pogledu godina i pređašnjeg iskustva, dobrodošli su svi. Prijave se vrše preko našeg linka koji postoji i na sajtu, a popunjavanjem prijave dobiće povratnu informaciju od nas u najkraćem roku.”

“Uhvati film” je jedini regionalni festival za invalide, samim tim i najpristupačniji. S obzirom da je konkurs za filmove završen, naša sagovornica nam je otkrila o kakvim se filmovima radi i iz kojih zemalja dolaze.

“Dobili smo 454 filmova, što je više nego prošle godine, sada se vrši selekcija, treba da bude izabrano 30-35 filmova koji će biti prikazani na festivalu. Očekujemo odlične filmove, kao i prošle godine, koji će pokrivati jako važne teme, kao što su: višestruke marginalizacije, sistemski problemi i prepreke koje postoje u društvu”, dodaje portparolka Ramić.

Izvor: RTV.rs/Ljiljana Šašić
Foto: Ilustracija