Početna Kultura Pokrajina promoviše najbolje učenike osnovnih i srednjih škola

Pokrajina promoviše najbolje učenike osnovnih i srednjih škola

0

slika4

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević primio je danas predstavnike Udruženja za promociju društvene odgovornosti koje je pokrenulo projekat “Učim+Znam=Vredim”, a kojim se na bilbordima promovišu najboljih učenici osnovnih i srednjih škola.
Projekat je pokrenut na teritoriji Novog Sada i opština Sremski Karlovci, Srbobran i Temerin.

Milićević je rekao da je cilj Pokrajinske vlade da se znanje ceni i vrati na pijedestal gde mu je i mesto i da će u tom smislu i delovati čitava Pokrajinska vlada, a posebno sekretarijati koji se bave obrazovanjem i visokim obrazovanjem i u okviru svojih nadležnosti.

Prema njegovim rečima, Pokrajinska vlada će činiti sve da, koliko god bude imala potencijala, pomogne razvoju obrazovanja, nauke, podsticaju mladih talenata, jer, kako je istakao, u današnjem vremenu, znanje jeste prava snaga i moć.

Milicevic je dodao da mu je drago što Pokrajina pomaže Projekat i izrazio želju da se u narednim godinama ta saradnja unapređuje i da se kampanja “Učim+Znam=Vredim” proširi i na druge lokalne samouprave koje do sada nisu bili uključene.

“Akcija je veoma značajna u promovisanju mladih talenata, da ih učini hrabrijim i podstakne u onome što rade. Verujem da će i druge lokalne samouprave u Vojvodini prepoznati vrednost akcije i da će ih svake godine sve više biti uključeno u akciju”, rekao je Milićević i dodao da želi da se akcija prepozna i u celoj Srbiji, jer kako je kazao, “svuda ima pravih, talentovanih i vrednih mladih ljudi”.

Predsednik Udruženja za promociju društvene odgovornosti Aleksandar Savanović najavio je da će u četiri lokalne samouprave na bilbordima biti promovisano više od 130 učenika osnovnih i srednjih škola, koje su kandidovale njihove škole na osnovu uspeha postignutih ove godine, a žiri projekta izabrao da se nađu na bilbordima u Novom Sadu, Sremskim Karlovcima, Srbobranu i Temerinu.

“Značajno što su u projekat uključene i lokalne samouprave, jer je borba za promociju znanja, kao jedne od osnovnih vrednosti društva koje želi da se razvija i napreduje, sistemski zadatak, a ne posao pojedinca”, rekao je Savanović.

Projekat “Učim+Znam=Vredim”, koji na bilbordima promoviše najbolje učenike osnovnih i srednjih škola, koji su osvajali jedno od prva tri mesta na međunarodnim i republičkim takmičenjima, započet je 2015. godine u Novom Sadu kada je na 14 bilborda predstavljeno 30 učenika.

Autor: Tanjug