Početna Kultura Portal “NS Hronika” prepoznat kao jedan od saradnika/partnera Fondacije “Novi Sad –...

Portal “NS Hronika” prepoznat kao jedan od saradnika/partnera Fondacije “Novi Sad – Evropska prestonica kulture”

0

Fondacija “Novi Sad – Evropska prestonica kulture” upriličila je događaj na kom se zahvalila svim partnerima/saradnicima koji su doprineli tome da Novi Sad bude jedna od najuspešnijih evropskih prestonica kulture ikada. Među dobitnicima zahvalnica našao se i portal “Novosadska hronika”.

Događaj je održan u Distriktu, u prostoru Biroa, gde se prvo Nemanja Milenković, direktor Fondacija “Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, prigodnim govorom obratio okupljenima.

Nakon govora je usledila dodela zahvalnica, a zatim i zajedničko fotografisanje.

“Dragi prijatelji, hvala vam na vašoj spremnosti, otvorenosti i ukazanom poverenju, trudu i radu, zahvaljujući kojoj je Novi Sad jedna od najuspešnijih Evropskih prestonica kulture, što je potvrdila i nagrada ‘Melina Merkuri’. Svako od vas, doprineo je i da se Novi Sad okiti drugim prestižnim priznanjima kao što je nagrada za ‘Najbolji evropski trend brend’, ‘Doček’ koji se čak dva puta našao među najboljim evropskim festivalima, kao i na prestižnoj ‘UNESCO listi kreativnih gradova’ i to iz oblasti novih i digitalnih medija, u čemu je Novi Sad prvi u ovom delu Evrope. Najveći zajednički uspeh je i u tome što su ‘Kaleidoskop kulture’, kao i predstojeći sedmi ‘Doček’, postali najveći legati Evropske prestonice kulture i novi brendovi grada”, saopšteno je iz Fondacije “Novi Sad – Evropska prestonica kulture”.

Portal “NS Hronika” sa ponosom prihvata zahvalnicu i uzvraća jednim velikim “Hvala!” Fondaciji koja izvršila kulturnu transformaciju našeg grada i učinila ga plodnim tlom za svaku vrstu kulture.

Foto: V. Veličković