Početna Kultura Poslednji poziv umetnicima za istraživačko putovanje u Japan

Poslednji poziv umetnicima za istraživačko putovanje u Japan

0

Poslednji ciklus konkursa za finansijsku podršku lokalnim umetnicima i kulturnim radnicima za putovanja u Japan, u okviru programa razmene “Kizuna”, otvoren je do 31. avgusta.

Cilj konkursa je podsticanje internacionalizacije kulturne scene Novog Sada, povezivanje lokalnih radnika u kulturi i umetnika sa partnerima iz Japana.

Ovo istraživačko putovanje u Japan donosi razvoj projekata saradnje, koji će biti realizovani 2022. godine, u okviru projekta “Novi Sad – Evropska prestonica kulture”. Predlozi projektnih ideja treba da budu u skladu sa programskim lukovima i temama projekta.

“Kizuna” je najduži otvoreni konkrus Fondacije “Novi Sad – Evropska prestonica kulture”. Počeo je u maju 2017. godine i završava se 31. avgusta 2021. godine. U tom periodu, bilo je 15 preseka, a grantove je dobilo 28 umetnika i radnika u kulturi.

Zainteresovani, prijave sa pratećom dokumentacijom, mogu poslati na mejl international@ns2021.rs. Više informacija o Javnom konkursu u okviru programa razmene “Kizuna”, potražite na sajtu Fondacije.

Projekat se realizuje u saradnji sa organizacijom “EU – Japan Fest” iz Tokija.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Pixabay