Početna Kultura Predstava “Knjiga o Milutinu” večeras u Poslovnom centru NIS-a

Predstava “Knjiga o Milutinu” večeras u Poslovnom centru NIS-a

0

Predstava “Knjiga o Milutinu”, u kojoj glumi Nenad Jezdić, a režiju potpisuje Egon Savin, biće izvedena 18. aprila u Poslovnom centru NIS-a, sa početkom u 20 časova.

O predstavi:

Mnogo godina posle 1914. i početka Prvog svetskog rata, Milutin se u mislima vraća na dan kada su zvona zvonila sa svih strana i pozivala ljude u rat.

On, protagonista i pripovedač, priseća se bolnih trenutaka koji su obeležili njegov, ali i živote mnogih drugih, i pokušava da nađe odgovore na pitanja koja su mučila srpskog seljaka i domaćina.

Ovaj neobrazovan, ali mudar i pravedan seljak kojem je najvažnije u životu brinuti o majci, ženi, imanju; othraniti volove, napuniti ambar i sačuvati obraz.

Jednostavnim i emotivnim rečenicama Milutin donosi strašne slike rata, meri događaje svojim merilima i ukazuje ne samo na besmislenost rata u kojem je pobeda ostvarena desetkovanjem vojske i naroda i žrtvovanjem omladine, već i o lakovernosti naroda koji, poveden idejom velike države južnih Slovena, ostavlja svoje voljene boreći se i ginući za “više” ciljeve koje ni sami sebi ne mogu objasniti.

Izvor: Gradskeinfo.rs
Foto: PrtSc/Facebook.com