Početna Kultura Premijera animiranog filma “Korak” novosadskih umetnika večeras u KCNS

Premijera animiranog filma “Korak” novosadskih umetnika večeras u KCNS

0

Premijera animiranog kratkometražnog filma “Korak” održaće se u utorak, 31. oktobra, u Kulturnom centru Novog Sada, a u produkciji “Novog kulturnog naselja”.

“Korak” je priča koja istražuje bezvremene i univerzalne teme savremenog života, a odražava unutrašnju borbu mladog čoveka u nastojanju da shvati svet oko sebe.

Reditelj Igor Pavlović stoji iza ideje i priče ovog filma, a ulogu umetničkog direktora i 3D animatora preuzeo je Marko Draško. Produkciju filma potpisuju Sara Agić i Marko Jozić iz “Novog kulturnog naselja”.

Ovaj film je bez dijaloga i oslanja se na muziku i atmosferske zvuke kako bi preneo emocije i unutrašnje borbe glavnog junaka.

Projekcija je od 20 časova.

Nakon projekcije “Koraka”, publika će imati priliku da pogleda i druga filmska ostvarenja iz produkcije “Novog kulturnog naselja”, nastalih u periodu između 2021. i 2023. godine, odnosno kratkometražna ostvarenja mladih filmskih stvaralaca “Komšije” i “Komšije 2”.

Nakon toga sledi i dokumentarni film “Oči Dunava” koji priča 12 različitih priča o nasleđu šest zemalja donjeg toka Dunava.

Izvor: 021.rs
Foto: PrtSc/YouTube/Novo kulturno naselje