Početna Kultura Promocija romana “Zidanje ambisa” u čitaonici Gradske biblioteke

Promocija romana “Zidanje ambisa” u čitaonici Gradske biblioteke

0

Promocija romana „Zidanje ambisaBranislava Jankovića, održaće se u čitaonici Gradske biblioteke u Novom Sadu (Dunavska 1) u četvrtak 10. februara, s početkom u 19.00 časova.

O knjizi će govoriti:
Branislav Janković, autor
Vesna Živković, urednica kulturnih programa u Gradskoj biblioteci.

– Neki ambisi postoje, a neke sami stvorimo.
U manastirskoj tami Visokih Dečana, skriven visoko na kapitelu jednog stuba, vekovima stoji tajanstveni potpis Srđ grešni. Odoleva vremenu, krijući u sebi greh nepoznatog neimara. Ovo je priča o tom grehu.
Veliki kralj Stefan Uroš III Nemanjić, kome je božjim čudom vraćen vid, počinje 1327. godine da gradi zadužbinu – manastir Dečani.
Dok se smenjuju glasovi trojice junaka – glavnog neimara franjevca Vite Kotoranina, mladog klesara Srđa iz Hilandara i paganina bunardžije Vidoja – senka nečeg strašnog nadviće se nad kamenim zidovima tek započete Crkve Svetog Spasa, senka bolesti protiv koje nema dobrog oružja.
Trojica junaka kreću na strašnog neprijatelja – da pobede ili da nestanu. U tome će im pomoći čudni, slepi prosjak i jedna pesma. A pre svega zavet njihovog prijateljstva.
Izvanredno satkana priča sa poetskim nabojem, Zidanje ambisa je roman o burnim vremenima, malim ljudima, jakim ženama, vladarima, oceubicama i slepim svecima… i o velikoj ljubavi.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo