Početna Kultura Serbia Fashion Week još jednom dokazao svoj uspeh!

Serbia Fashion Week još jednom dokazao svoj uspeh!

0

sfw3

Nakon završenog modnog spektakla Serbia Fashion Week, koji je u Novom Sadu trajao od 11. do 15. novembra, svoj uspeh i kvalitet organizatori ovog događaja potvrdili su i potpisivanjem novih protokola sa svetkim predsednicima raznih modnih manifestacija i Fashion Week-ova.

sfw1

Predsednica Srpske nedelje mode, Svetlana Horvat potpisala je protokol sa Erik Rosete – vlasnikom i producentom Art Hearts Fashion, oficijalne platforme New York Fashion Week, Los Angeles Fashion Week i Miami Fashion Week, Antoniom Fouseki – predsednicom Athens Xclusive Designers Week, Mitichi Predom – predsednikom Feeric Fashion Week iz Rumunije i Eanom Williamsom – predsednikom DC Fashion Week iz Amerike. Predsednik Baku Fashion Weeka, Hafiz Agayev iz Azerbejdžana takođe će potpisati protokol o saradnji sa Serbia Fashion Weekom po svom dolasku u Novi Sad.

“Velika mi je čast da u ovoj Nedelji mode okupim 9 predsednika modnih događaja i Fashion Weekova. U protekle 2 godine, Serbia Fashion Week je potpisao protokole sa 17 Fashion Weekova, što predstavlja najveći broj potpisanih protokola u našem regionu. Ovo je Fashion Week koji je, pre svega podređen dizajnerima, kako bi im se omogućilo da što više putuju po celom svetu i pokažu svoj talenat”, rekla je Svetlana Horvat.

sfw

Nakon zahvalnosti upućene prisutnima, Svetlana Horvat, ekskluzivno je objavila da je dobila zvaničan poziv od američkog kongresmena da bude jedan od predstavnika Srbije na molitvenom doručku sa američkim predsednikom, 2. februara u Washiongton DC-u, što predstavlja veoma veliko priznanje manifestaciji kao što je Serbia Fashion Week, ali i Svetlaninom doprinosu Srpskoj modi. Gospođa Horvat je istakla takođe da je poziv na molitveni doručak i potpisivanje protokola sa velikim brojem zemalja veoma velika stvar za razvoj naše kulture i privrede.

sfw2

Svi predsednici su se izrazili veliko zadovoljstvo što su došli u Srbiju, a posebno u Novi Sad. Takođe, su istakli da su veoma srećni što se otvaraju novi putevi saradnje i nova tržišta.

Potpisivanje protokola sa oficijalnom platformom New York Fashion Week, Los Angeles Fashion Week i Miami Fashion Week od velikog je značaja pre svega za srpske dizajnere koji će imati priliku da prikažu svoje kolekcije na navedenim Nedeljama mode, kao i za razvoj dalje saradnje između srpske i američkih Nedelja mode.

Autor i foto: NsHronika.rs