Početna Kultura U petak i subotu “Zimski dani kulture, kulinarstva i starih zanata”

U petak i subotu “Zimski dani kulture, kulinarstva i starih zanata”

0

Tradicionalna gastronomska i kulturna manifestacija, četvrti „Zimski dani kulture, kulinarstva i starih zanata”, biće održana u petak i subotu, 19. i 20. februara. Publika će moći da prati program putem sajta Kulturnog centra Rumenka, kao i Fejsbuk i Instagram stranice Kulturne stanice Rumenka. Ova manifestacija slavi gastronomsku i kulturnu tradiciju ovog podneblja, koje slovi za „Vojvodinu u malom”, a bogat program ponudiće i ove godine sadržaj satkan od kulture sećanja.

Svi zainteresovani moći će onlajn da isprate promociju publikacije „Katalog graditeljskog nasleđa Rumenke” u petak od 11 časova. Katalog je nastao sa željom da se jedinstvenost materijalne baštine sabere, objedini i sačuva, te kao takva predstavi domaćoj i stranoj publici.

U subotu od 11 časova, gastronomima i posetiocima sajta Kulturnog centra Rumenka biće dostupan i kulinarski materijal „Zimska vojvođanska trpeza kroz istoriju”.

U 17 časova počinje onlajn koncert tamburaškog orkestra „Derani”, predstavnika ravničarskog melosa koji tradicionalno prati uživanje u gastronomiji.

Manifestacija, po kojoj je Rumenka poznata i van granica naše zemlje, temelji se na kulturnom i zabavnom kontekstu pridodatom gastronomskom okviru nekadašnje Pihtijade.

Četvrti „Zimski dani kulture, kulinarstva i starih zanata” biće realizovani u saradnji Kulturne stanice Rumenka sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada i Muzejom Grada Novog Sada.

Izvor: novisad.com
Foto: Promo/kcrumenka.rs