Početna Kultura U prodaji karte za festival britanskog filma “Film and Chips”

U prodaji karte za festival britanskog filma “Film and Chips”

0

Film and Chips horizontalni

Karte za drugi festival britanskog filma “Film and Chips” su u prodaji. British Council organizuje “Film and Chips” u bioskopima Doma omladine Beograda i Arena Cineplex u Novom Sadu od 21. do 24. januara 2016.

Festivalska publika će imati prilike da pogleda 11 premijernih filmova najnovije britanske produkcije i upozna autore koji su svojim radom privukli veliku pažnju na najvažnijim svetskim festivalima u Berlinu, Kanu, Torontu, Veneciji i Londonu. Festival se realizuje u saradnji sa Britanskom ambasadom u Beogradu.

Odlazak 3

Cena ulaznice za sve projekcije je 250 dinara, a mogu se kupiti na blagajnama bioskopa.

Više informacija o festivalu i kompletan program dostupan je na http://www.britishcouncil.rs/filmandchips

Tema festivala “Novi talenti, nove tehnologije” poziva publiku da se upozna sa mladim autorima i glumcima kojima svetska kritika predviđa blistave karijere, kao i novim tehničkim dostignućima koja neočekivano utiču na način pričanja filmske priče.

Kroz filmove, ali i bogat prateći program za filmske profesionalce pod nazivom “Film is GREAT” (organizovan u saradnji sa Srpskom filmskom asocijacijom i Jugoslovenskom kinotekom), bavićemo se budućnošću filmske umetnosti – od korišćenja novih tehnologija i animacije u produkciji, pa sve do novih oblika i platformi za distribuciju filmova.

Ubij svoje prijatelje 3

Tokom festivala u Beogradu će boraviti brojni gosti iz Velike Britanije od kojih je svakako najzvučnije ime Majka Mekgija, osnivača legendarnog studija “Framestore” koji je specijalizovan za vizuelne efekte i kompjutersku animaciju. Između ostalog, ovaj studio nagrađen je Oskarom za film “Gravitacija”. Posetioci festival srešće se i sa Endruom Stegalom, rediteljem filma “Odlazak”, kao i sa Sajmonom Vilkinsonom, stručnjakom za oblast virtuelne realnosti koji će u Jugoslovenskoj kinoteci omogućiti našoj publici da iskusi ovaj jedinstveni tehnološki fenomen.

Pored gostiju iz Velike Britanije, tokom festivala u Srbiji će boraviti i tridesetak filmskih profesionalca iz Ukrajine, Kazahstana, Turske, Izraela i zemalja u okruženju.

Autor: NsHronika.rs
Foto: Promo