Početna Kultura Velika zainteresovanost za film “Buđenje sile”

Velika zainteresovanost za film “Buđenje sile”

0

budjenje_sile_nova

Skoro hiljadu fanova Ratova zvezda kupilo je kartu za ponoćne premijere “Buđenje sile” u pet sala Arene cineplex u Novom Sadu. Sedmi deo ovog naučno-fantastičnog spektakla, imaće premijeru širom sveta u četvrtak 17. decembra pa samim tim i u Novom Sadu već u prvom minutu nakon što časovnik otkuca ponoć.

Novosadski zaljubljenici u Lukasove galaktičke avanture toliko su opsednuti ovim filmskim ostvarenjem da nisu mogli da čekaju redovne projekcije, već su pokupovali skoro sve karte za prvih pet prikazivanja u prvih pola sata posle ponoći (sala 5 u 00:01, sala 4 u 00:10, sala 3 u 00:15, sala 1 u 00:20 i sala 2 u 00:30).

Interesuje me šta se dalje dešava sa pričom. Postoji i prošireni univerzum koji se zasniva na nekim novelama iz Lukasovog filma, ne znam šta je i koliko Dizni menjao dalje. Zanima me i šta je bilo sa glavnim junacima sage, princezom Lejom, Hanom Solom i Lukom Skajvokerom. Da li je pobuna uspela do kraja, šta se tačno desilo? Jer, sa uništavanjem imperatora nije uništena i imperija – priča uzbuđeno za 021 jedan od Novosađana kojeg smo zatekli u Areni dok je kupovao ulaznicu za sebe i svog drugara.

Jednog od fanova zanima još nešto.

Ovo je jedan od najboljih serijala iz domena naučne fantastike. Uvek je imao najviše novina i najbolje specijalne efekte. Jako me zanima šta ću sada videti u novom filmu – priča on.

Kako za 021 kaže portparolka bioskopa Jelena Galetin, karata po ceni od 480 dinara ima još malo za salu 4 koja je kapaciteta od 71 mesta.
Moguće da posleponoćna projekcija bude i u poslednjoj, najmanjoj sali koja je preostala i gde ima 50 sedišta. Gledaoci moraju da znaju da karte nije moguće rezervisati već samo kupiti na blagajni bioskopa i tako će biti u prve dve nedelje prikazivanja, dakle do Nove godine – kaže Galetin.

“Buđenje sile” je sedmi deo serijala i nastavaka filma Džordža Lukasa iz 1983. “Povratak Džedaja”. Iako je prva trilogija snimana od 1977. do 1983. Lukas je mogućnosti novih tehnologija iskoristio u periodu od 1999. do 2005. godine i snimio dodatna tri filma koja prethode četvrtoj, petoj i šestoj epizodi. Pre tri godine je svoj “Lukas studio” prodao Dizniju za fantastičnih 4 milijarde dolara, a Dizni je odmah najavio snimanje novih šest filmova.
Prvi je “Buđenje sile”. U njemu će, sem novih aktera, publika moći da vidi i “stare” zvezde Harison Forda, Marka Hamila i Keri Fišer. Sam Lukas nije učestvovao u osmišljavanju novih epizoda zbog, kako je rekao, kritika novog producenta koji je svaku njegovu ideju odbio.
Inače, Dizni će snimiti još pet filmova iz ovog serijala, a prvi sledeće publika može da očekuje u decembru naredne godine.

Autor: 021.rs